1 C
Sundsvall
torsdag, februari 22, 2024

Albert Ericsson: ”Jag är ruskigt taggad på att ta steget upp till Pro!”

Från Hedemora i Dalarna kommer grabbarna i Slaka Mustascher, där förarna Albert Ericsson och Filip Josefsson ingår.

Teamnamnet är så bra att vi måste förklara det för alla som inte hört det innan. På gamla T-Fordar så styrde man hastigheten bland annat med de två spakarna vid ratten. När båda spakarna pekar nedåt, som en slak mustasch, är det full fart. Slaka mustascher betyder alltså full fart!

Vem är Albert Ericsson?
-Jag är uppvuxen och bor i Hedemora. Har alltid vart mer eller mindre motorintresserad. Började min karriär på två hjul, men lagom till när konditionen började sina var det dags att gå över till fyra.

Du steppar upp till PRO nu, vad tror du blir den största utmaningen med det?
-Ja! jag är ruskigt taggad på att ta steget upp till Pro och känna på trycket där! Jag tror att den största utmaningen kommer bli att behålla lugnet och fokusera trots att många av motståndarna är gamla idoler.

Vem ser du mest fram emot att att battlas med i år och varför?
-Det ska bli riktigt kul att köra mot alla, men såklart vore det ju lite extra kul att få möta nån gammelräv som man sett upp till på epatiden! Sen ser jag såklart fram mot att möta Filip, min teamkamrat i finalbattlen

Vad är dina svaga sidor inom driftingen?
-Mina svaga sidor är att ha koll på allting runt om för att bara kunna fokusera på körningen när jag väl spänner fast mig i bilen. Men jag har med mig ett bra team, så det ska nog inte bli några problem.

Hur har du hållit dig i form med sätestid under vintern?
-Det har tyvärr blivit ganska lite kört i vinter, ett par dagar på isen är väl det enda egentligen. Men vi hoppas hinna med en träning helgen innan Elmia för att skrapa bort lite rattrost.

Har det blivit några uppgraderingar med bilen i vinter?
-Bilen har fått nytt elsystem, ny framvagn och nu på torsdag ska den till PPF och få lite mer effekt. Kort och gott bytt ut det som krånglade eller som jag inte var helt nöjd med i fjol!

Vad är det som gjorde att du fastnade för just drifting?
-Det var under tiden man sladdade a-traktor och åkte ut till hamre och kollade när bonnvischan grabbarna var där och sladdade. Då tänkte man ”jävlar vad coolt, det där vill jag också göra”

Missa inte att hålla koll på dessa grabbar i sommar!

Text: Oscar Malmlund
Foto: Dennis Flink, Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna