14 C
Sundsvall
tisdag, juni 18, 2024

Dessa tre grenar är klara till SM-veckan i Piteå 2022

Sm-veckan 2019 i Sundsvall, Finalen i Virtuell Bilsport.

Nu är det klart vilka tre bilsportgrenar som kommer att köras under SM-veckan.

Den 23 – 29 mars 2022 går nästa SM-veckan vinter av i Piteå. Piteå var även värd för SM-veckan 2016 då med 2 bilsportgrenar, Rallysprint och rallycross. Nytt hos Piteå denna gång är Virtuell bilsport som presenterades för första gången 2019 under SM-veckan i Sundsvall. 

Riksidrottsförbundets ansvarige för SM-veckan Per Bergljung säger att det känns extra roligt att kunna ha ett så pass varierat antal idrotter i Piteå efter att ha tvingats ställa in tre SM-veckor pga pandemin. Vi siktar på att erbjuda en  bredd och att hitta ett program för alla sportintresserade.

Riksidrottsförbundet, SVT i samarbete med värdstaden avgör vilka grenar som erbjuds att vara med under SM-veckan.

– Att vi nu har klart med deltagande idrotter och i dessa tider kan planera framåt för vad vi hoppas ska bli en härlig idrottsfest i Piteå känns väldigt bra. Jag hoppas vi ska kunna bjuda piteborna på minst lika många minnesvärda upplevelser som 2016, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

Rallysprint och Rallycross 2016

2016 hade vi riktigt bra tävlingar med rallycross på arenan i Piteå och där vi körde en rallysträcka i anslutning som hade sin målgång inne på arenan. Perfekt för TV-produktionen. Att vi varit i Piteå tidigare ser jag bara som en framgångsfaktor för att det även 2022 kommer bli bra arrangemang för oss inom bilsporten. Att vi nu även får med virtuell bilsport igen efter succén i Sundsvall blir riktigt bra, då vi kan ta bilsporten till ytterligare en plats i Piteå, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Tobias Olsson den första sm-guldmedaljören i Virtuell Bilsport

Segrade i Sundsvall efter en vansinnigt spännande final gjorde Tobias Olsson från Orust Bilsportklubb som går till historien som den första att ta ett SM-guld i virtuell bilsport. 


Text & Foto: Robban Strandberg

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna