17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Efter sol kommer regn!

Regn satte stopp för första dagen av EM i dragracing på Tierp Arena.

Som vi tidigare rapporterade började dagen riktigt bra, två hela kvalrundor hann köras och en bit in på tredje rundan slog vädret om och regnet tog över arenan.

Ser man tillbaka på tävlingarna som hölls i augusti 2023 så ströks hela första dagen på grund av regn, så det var ju inte en total katastrof. Om än ett trist avslut på dagen.

Lenn Lindell, Top Doorslammer

Någon som säkerligen är nöjd med dagen, trots regnet, är Lenn Lindell och hans team. Kvaletta i Top Doorslammer med en tid på 3.8713 och hastighet på 315 km/h. En riktig pangrepa med andra ord. Det var endast Gideon Liljegren i klassen Competition Eliminator som hade högre hastighet under dagen med 316 km/h.

Gideon Liljegren, Competition Eliminator

Alla kvalresultat hittar man på www.dragracing.eu under fliken results. Den sidan uppdateras i realtid om man skulle vara nyfiken under helgen. Vi kan även utläsa att det hanns med att produceras 322 tidkort under de timmar banan var körbar.

Överlag en riktigt trevlig dag och för wheelie fantasterna på plats så bjöd Stock/Superstock klassen på rejäl underhållning. Publikfrieri av rang kanske man kan säga.

Under fredagen kommer de stora EM klasserna in i tävlingen, Top Fuel, Top Methanol, Pro Stock och Pro Modified. Vi kan ju räkna med att det kommer gå galet snabbt och tider som kan överraska. Speciellt i Pro Modified är det öppet för en riktig batalj. Något man även ska hålla ögonen på är veteranerna Bryntesson och Lagg i Top Methanol. Kan bli hårda race nedför strippen mellan dessa team kamrater. Kungaklassen, Top Fuel består av tre team denna tävling och kommer att bli en fight mellan Sverige, Finland och Malta om man ser det hela som en landskamp och fort kommer gå, det är trots allt runt 10 000 hästkrafter som släpps lös när granen slår om till grönt.

Som vanligt är motorsport och dragracing i synnerhet något som ska upplevas på plats. Har man möjlighet att besöka SpeedEvents Internationals under helgen så kommer man knappast bli besviken. Det är trots allt världens snabbaste motorsport.

Är banan redo så börjar det köras strax efter 08.00 och skulle det inte rullat igång kan man roa sig med att strosa runt i depån.

Vi återkommer med mer från Tierp Arena och SpeedEvents Internationals 2024 under helgen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna