16 C
Sundsvall
tisdag, juni 18, 2024

Felix Rosenqvist tog sin andra raka Pole på Texas Motor Speedway.

Med en snittfart på 220,264 km/h över två varv tog Felix sin andra raka pole på Texas Motor Speedway före Chip Ganassis Scott Dixon. Felix nya stallkamrat Alexander Rossi kvalade på en 3e plats. 4a i kvalet blev förra årets texassegrare Josef Newgarden och top 5 avrundades med den 3e Arrow McLarenbilen tillhörande Pato O’Ward. 3 bilar i top 5 är en drömstart för teamet som i år känns mer samlade och ser ut att ha kommit till rätta med alla småfel och taktikmissar som dominerade stora delar av förra säsongen. 

Felix som startade relativt tidigt i kvalet satte en bra tid och fick snällt sitta i depån när han tvingades se en efter en av sina motståndare försöka peta ner honom från Pole. Även om Felix har blivit lite av en kvalkung på Texas så fick han även lite hjälp med stigande luft och bantemperaturer som medförde att de som kvalade senare fick kämpa med att sätta varvtider i den stigande värmen. 

“Arrow McLaren gav oss vapen igen”, sade Rosenqvist. “Vi har alltid varit bra här, men det är ett helt nytt självförtroende i år.”

Marcus Ericsson som kvalade 14e förra året tappade en hel del under sitt andra kvalvarv och startar från en 16 plats i söndagens race.

Racet startar kl 18:00 på söndag och kan i sverige ses på Viaplay.

Kvalresultat PPG 375, Texas Motor Speedway. 2023-04-01


Text: Robban Strandberg
Bild: Penske Entertainment: Chris Jones

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna