14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

1-5 resultatet för Linus Lundqvist i helgen

Indy Lights har kört två deltävlingar på Indianapolis Motor Speedway i helgen, med blandade resultat för svensken.

I fredagens race var det inget att säga än total succé. Eller vad sägs om pole position, ledning från start till mål och vinst i racet, samt snabbaste varv. På andra plats teamkamraten och huvudkonkurrenten om mästerskapet David Malukas.

Resultat Race 1

  1. Linus Lundqvist
  2. David Malukas
  3. Toby Sowery
  4. Kyle Kirkwood
  5. Alex Peroni

Kvalet till race 2 blev tufft med tre förare, Lundqvist, Malukas och Sowery inom 11 hundradelar, där Malukas var starkast och knep pole före Lundqvist.

Racet startade bra och Lundqvist såg ut att kunna upprepa race 1 när han var imponerande säker i tiderna, jämn och stadig genom hela racet. Men redan efter något varv tappade han andraplatsen till Sowery och senare på start- och målrakan låste han upp bromsarna, åkte rakt fram och tog en tur på gräset. Detta gjorde att han tappade två platser till och låg sedan på en femte resten av racet.

Malukas var trygg i ledningen, men Toby Sowery gjorde ett riktigt vasst försök i början på sista varvet. Malukas försvarade sig och Sowery fick ta ut på gräset för att de två inte skulle stöta ihop. Segern till David Malukas och Sowery tvåa, endast 2 hundradelar efter.

Resultat Race 2

  1. David Malukas
  2. Toby Sowery
  3. Alex Peroni
  4. Kyle Kirkwood
  5. Linus Lundqvist

På det stora hela ser det fortfarande bra ut för Lundqvist. Vi återkommer med tabelläget när den är uppdaterad.

Text: Christer Hägglund
Foto: Linuslundqvistracing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna