17 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Alexander Broström kvaletta i RM finalen på Lidköping

RM i Drifting kör sin final i helgen, platsen är Lidköping och idag så har både RM och SM kört sina respektive kval.

Dagens (Fredag) väder har varit kanon, varmt med gassande sol. Perfekt väder för att uppleva drifting live. Men kan tänka mig att det var inte lika skönt i bilarna som säkert höll betydligt mer värme i strålande sol.

Som sagt så kör RM klassen sin final i helgen och idag så var det dags för kvalet, tabellen är fortfarande tight i toppen och det är inte på något sätt klart ännu. Så morgondagens elimineringar blir nervkittlande.

Så hur gick dagens kval då? Alexander Broström drog till med en fin kvalprestation och blev kvaletta med 91 poäng, tvåa kom Alexander Svensson på 86, trea blev Jim Nordquist med 85 poäng, fyra kom Felix Molander på 84 poäng och topp fem avrundas med Erik Reimner på 84 poäng.

Övriga som tog sig vidare till topp 16:
6. Robin Bryngelson
7. Kristian Gustavsson
8. Tim Lindström
9. Andreas Johansson
10. Philip Nawrocki
11. Elias Läggeberger
12. Fredrik Lövgren
13. Ville Holgersson
14. Joacim Gustavsson
15. Oscar Lindkvist
16. Tobias Inkerö

Där har ni startlistan inför morgondagesn topp 16, en stege som kommer bestämma vem som blir Riksmästare 2022! Så har du chansen? Åk dit och upplev allt på plats.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna