12 C
Sundsvall
söndag, juni 16, 2024

Andreas Bäckman siktar på STCC-titeln med Lestrup Racing

Lestrup Racing Team har gjort klart med en riktig förstärkning inför den kommande STCC-säsongen i form av Andreas Bäckman.

–Det känns klockrent att köra för Lestrup Racing Team, ett ungt och progressivt team, och mitt mål är att vinna mästerskapet med dem i år, säger Andreas Bäckman.

Bäckman har under de senaste tre säsongerna tävlat utomlands i TCR Europe och den senaste i världsmästerskapet WTCR. Ett inhopp blev det dock i STCC säsongen 2021, då i Brink Motorsport.

–Jag tror att hela STCC-depån var imponerade av Andreas insats på Mantorp Park förra året och vi är mycket glada över att ha honom ombord i vår satsning på att återta STCC-titlarna i år, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

Under sitt inhopp i STCC på Mantorp Park imponerade Bäckman genom att slå den blivande mästaren Robert Dahlgren till pole position, med ett varv som dessutom innebar ett nytt kvalvarvrekord.

–Den tävlingshelgen lämnade mig med smak för mer och vi hittade ett riktigt bra upplägg med Lestrup Racing Team där jag känner att jag har förutsättningarna för att kunna slåss om den absoluta toppen, säger Andreas Bäckman.

–Vi har satt målet högt, men jag vet att jag har farten och att teamet kan leverera. Det kommer självklart att bli tufft då vi möter många erfarna förare, men jag känner mig stark och längtar tills vi kan börja köra!

Lestrup Racing Team kommer att ställa två bilar på startlinjen i årets mästerskap. Man väljer att byta biltillverkare inför säsongen, från de Volkswagen Golf man tävlade med under den gångna säsongen.

–Andreas är vår första pusselbit inför 2022-säsongen och vi kommer avslöja fler detaljer under de kommande veckorna, säger Fredrik Lestrup.

3-4 juni är det säsongspremiär på Ljungbyheds Motorbana.

Text: Christer Hägglund
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna