17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Avtäckning av BMW i4 STCC

Nu har den första helt elektriska BMW:n avsedd för den svenska touringcarserien STCC avtäckts.

Det är Exion Racing som kommer att tävla i STCC med dessa BMW-bilar, i en design som kommer att visas under våren. Men nu är själva hårdvaran alltså klar och visad för allmänheten.

– Vi visade er Tesla Model 3 och CUPRA Born tidigare i år och nu är vi mycket stolta över att kunna visa upp BMW i4 som ytterligare en pusselbit inför STCC 2024, säger Micke Bern, vd för STCC.

BMW har med framgång deltagit tidigare i STCC sedan starten 1996, där bland annat 320si-modellen är den mest segerrika modellen i STCC med totalt 36 tävlingssegrar mellan 2006 och 2011.

I och med presentationen av BMW:s modell är det endast Volkswagen ID.3 som saknas för att göra startfältet i STCC komplett. Samtliga bilar är byggda av EPWR och har 550 elektriska hästkrafter, bakhjulsdrift, en total avsaknad av elektroniska hjälpmedel.

Premiären i STCC hålls 8-9 juni i Göteborg.

Text: Christer Hägglund
Foto: STCC.se
Källa: STCC.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna