17 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

“Battle of Technologies” inleder en ny era för World RX

Elbilar kommer att tävla hjul mot hjul med förbränningsmotorer 2024.

FIA World Rallycross Championship kommer att inleda en ny era 2024, när fältet öppnas för att inkludera hållbart drivna bilar med förbränningsmotor (ICE) tillsammans med de nuvarande elektriska bestarna – vilket sätter scenen för ett spännande “Battle of Technologies”.

Efter två säsonger med helt eldrivna tävlingar kommer ICE-bilar att välkomnas tillbaka från och med nästa säsong, drivna på hållbart bränsle. Det innebär en direkt duell mellan RX1e-maskinerna och deras RX1-rivaler på lika villkor.

Maximalt 16 deltagare kommer att tillåtas 2024, och mästerskapet är öppet för ansökningar från icke-permanenta förare på en runda-för-runda-basis.

Det sportsliga formatet har också justerats, där SuperPole-shootout har ersatts av förutbestämda startpositioner i alla heat för att minska risken för banutveckling och därmed säkerställa större jämlikhet.

De tävlande kommer att tävla om position snarare än tid, vilket gör formatet mer lättförståeligt. Dessutom kommer mästerskapspoäng att delas ut för varje heat, semifinal och final, vilket uppmuntrar förarna att köra fullt ut på varje varv och ökar spänningen för fansen.

Arne Dirks, VD för Rallycross Promotor GmbH, säger:

“När World RX går in i sitt andra decennium är vi glada över att kunna introducera det nya konceptet ‘Battle of Technologies’. Vi har alla sett och njutit av den elektrifierande kraften och potentialen i RX1e under de senaste två åren, och vi har också sett en hel del passion för bilar med förbränningsmotorer i Euro RX.

“Det har funnits ett enormt intresse från förare och team över hela linjen, och vi tror att detta hållbara nya format erbjuder både tävlande och fans det bästa av två världar.”

Källa: www.fiaworldrallycross.com
Översättning: DeepL

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna