12 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

Bluss mästare i FIA Motorsport Games Drifting Cup

Det blev Kristaps Bluss från Lettland som tog hem segern i driftingtävlingen i FIA Motorsport Games, en förare som innan tävlingen var ifrågasatt av vissa.

Bland annat vi i Driftpodden funderade över valet av Bluss som representant för Lettland, men det skulle alltså visa sig att gammal är äldst, när driftingentreprenören med verkstad i Riga alltså vann i finalen mot Kuwaits Ali Makhseed. I battlen om tredje pris möttes kvalettan Jakub Przygonski, Polen, och Kevin Pesur, Estland, där Przygonski tog den sista platsen på podiet.

Trean Jakub Przygonski

För vår svenske hjälte Mikael Johansson blev det en första battle mot Juha Pöytälaakso, Finland. Denna gick till en One More Time, där Johansson gjorde ett stort misstag tidigt på banan och segern därmed till finländaren. Vi hoppas att Mikael har fått smak på internationellt tävlande och kommer tillbaka i andra sammanhang. Vi är övertygade om att han har mer att ge där.

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna