-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Bra start på säsongen i Semi-Pro för Andreas Johansson

Andreas Johansson beslutade sig för att ta en säsong till i Semi-Pro efter fjolårets framgång. En bra start i första deltävlingen ger förhoppningar om framgångar i slutet av säsongen.

Berätta kort om dig själv
-Andreas Johansson heter jag och håller till i Stockholm! Är en driftig kille som jobbar på Sandvik som servicetekniker!

Hur länge har du tävlat i drifting? Och vad gjorde att du tog steget att tävla istället för bara frikörningar?
-Detta blir mitt andra tävlings år och jag är sjukt taggad! Det som gjorde så jag valde att börja tävla inom drifting var för att jag kände mig ganska mätt på frikörningarna, man bara kastade pengar i sjön och fick inte ut så mycket utav det. Nu när man tävlar så har man ju något att jobba för och det är både stressigt och väldigt kul.

Vad kör du för setup på bilen?
-Jag kör en BMW E36 M3 med Wisefab både fram och bak, samt stora diffen 210.
Motorn är ju den fantastiska 2jz som sjunger något fruktansvärt fint och den är så klart hel smidd med värre kammar osv. Ska till Svensk Prestanda nu på måndag för att få till lite mer klös i maskinen så den orkar även i Karlstad!

Du kvalade etta nu på Elmia, hur har du hållt igång med sätestid under vintern?
-Ja precis och det är väl där som frikörningen har hjälpt, mycket körtid! Så hitta linjerna brukar gå ganska snabbt. Svårare när man ska börja jaga då man inte gör sånt så ofta.
Jag har en isbil, eller hade… är inte så mycket kvar utav den nu när jag har tränat på just jagandet. Men isen har hjälpt mig mycket.

Vad har du siktet inställt på denna säsongen?
-Mitt mål denna säsong är att stå högst upp på pallen utan tvekan! Jag har bytt de delar som var den svaga länken förra året. Så nu har vi gjort allt vi kan för att de inte ska vara materialet som sviker.

Vilket är ditt bästa minne inom driftingen?
-Något jag aldrig kommer glömma är Gatebil 2019 juni-träffen! De var då de körde kvalet till Breisladden på kvällen och det var en sjuk upplevelse med så mycket folk.

Vad är det du har svårast med på banan?
-Det svåra ute på banan är helt klart de där med att just jaga, det är något som jag måste nöta. Även att få allt att gå runt ekonomiskt är ett svårt jäkla steg. Men med hjälp utav fantastiska vänner och familj så kommer man väldigt långt och de är jag otroligt tacksam över!

Text: Oscar Malmlund
Foto: Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna