-10 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

En valborgseftermiddag på 5100!

5100.se höll sin första trackday för året den 30/4 på Mantorp park, på självaste valborgsmässoafton. På grund av jobb på förmiddagen så anlände jag lagom till lunchpausen startade, och möts av en fullsmockad depå. Här hittar vi som vanligt allt från vanliga vardagsbilar till fullsmetade racingbilar.

Intresset för att testa bilarna inför kommande SDS tävling märktes av, då det var en bra uppslutning av förare från både pro och semi-pro klasserna. Vissa var där för sätestid medans vissa försökte lösa problem med bilarna, stora som små.

Efter lunchpausen var det dags för racingklasserna att visa vad de gick för, uppdelningen där var två klasser, en klass med amatör och en med pro som körde sina 15 minuters pass innan de överlämnade till nästa klass igen.

En Mini Cooper som sjöng ur fint i maskineriet runt Mantorp park.
Inte det vanligaste utförandet av en Audi RS5.

Medans racingklasserna körde sina varv på banan växte kön till den populära sladdgården. De flesta valde att köra singelrepor medans några få passade på att träna lite twin. Philip Nawrocki i sin nybyggda Nissan S13 körde några twinrepor tillsammas med Johannes Rydberg i sin välbeprövade Mercedes 190. Det såg riktigt bra ut och avslutades med en lättare sammanstötning där det byttes lite plast med varandra, som det ska vara.

Några som hade det lite kämpigt för dagen var Kevin Brunberg som jobbar med servoproblem efter vinterns ombyggnationer av bilen, efter ett antal styrväxelbyten och servopumps byten hoppas man att man har hittat en lösning inför kommande SDS tävling i Karlstad. Robert Åhäll med sin nybyggda BMW E92 kämpade med lite mindre mekaniska problem och rökfylld kupé, också ett problem som man hoppas kunna lösa till nästa deltävling.

Robert Åhälls nybyggda BMW E92.

Alexander Boström i semi-pro finlirade på inställningar av bilen och nöjer sig med lite oljebyten inför kommande deltävling i SDS efter en dag med mycket sätestid.

Alexander Boström i sin Nissan S13.

Efter en fartfylld timme i sladdgården var det dags för driftingen att inta stora banan, och det blev full fart direkt. Ett vindstilla Mantorp park rök snart igen i ”Parisen” och för mig som media var det i princip bara att lägga ner kameran och njuta av körningen som pågick framför mig.

Viktor Wettemark nötte sätestid i sin nybyggda Nissan S14, i den rökfyllda Parisen.

Sonny Axerud som kör sin första säsong i semi-pro jobbar på med sin Nissan S14, ett riktigt potent bygge som kördes av Jocke Sjöö förr. Detta är Sonnys första säsong i bilen, innan sågs han köra en ovanlig Volvo 780. Efter att ha löst sitt drivaxelproblem han hade på Elmia och ny hjulgeometri är han laddad och redo för deltävling 2 i Karlstad!

Sonny Axerud i sin Nissan S14.

Vädret höll sig fint hela eftermiddagen och inga större haverier eller olyckor skedde på banan, vilket resulterade i en kanon dag för alla som var på plats. Vi tackar 5100 för att vi fick vara på plats och en väl genomförd trackday!

Vi kommer uppdatera våra sociala medier med bildmaterial från dagen.

Text: Dennis Flink
Foto: Dennis Flink

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna