-2 C
Sundsvall
fredag, april 5, 2024

Dags för Premiär av Timeattacknu.se 2022

Säsongen 2022 är nu påväg att dra igång på riktigt, denna helg så har Timeattacknu.se sin premiär på Kinnekulle Ring i Götene.

Som sagt så gästas Kinnekulle ring av Timeattacknu.se serien, det är inte första gången som serien är på denna bana, så kommer vi få se Fredrik Wiborgs banrekord slaget? Svaret på det kommer under deltävlingen som köres 6-8 maj, den rafflande avslutning kommer under söndagen.

Kinnekulle Ring som finns strax utanför Götene, mellan Lidköping och Mariestad. Anläggningen byggdes 1969 och har använts flitigt sen invigning med både Racing och Rallycross. Banan beskrivs för det första som ordentligt kuperad, med flera krön och svackor som har stor inverkan på ditt spårval.

Dessutom har den ett flyt, så att att hastigheten inte varierar så dramatiskt hela tiden som vissa banor ibland kan ha. Det gör att även motorsvagare bilar med bra väghållning, står sig bra i konkurransen mot starkare bilar. En klassiker är den blinda snabba kurvan under bron i slutet på rakan.

Många myter cirkulerar kring den kurvan som kräver både mod och rätt hantering av bilen om det ska gå fort.

Banrekordet innehålls av Fredrik Wiborg med tiden 0:46.7 i klassen Unlimited, denna snabba tid sattes 2020 under en deltävling i just timeattacknu.se serien. Som nu har sin premiär under helgen.

Fredrik Wiborg var inte med 2021 på deltävlingen på Kinnekulle Ring, men varvtiderna på vinnarna gick från 0:59.7 i klassen Club, ner till 0:50.14 i Unlimited klassen. Dessa tider kommer förarna jaga hårt under deltävlingens gång. Vi tror att det kommer bli flera personbästa tider som sätts under helgen!

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna