11 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Bryngelsson, Ekman och Svensson segrare i årets första mästerskapsdrifting

Efter en varm och delvis utmanande helg kan vi nu sätta oss och summera intrycken och hur det hela slutade.

Det såg länge ut som att vi skulle få en regnskur även under söndagen som skulle blanda om lite i given, men det höll sig vid ett lätt duggregn som genast förångades på den heta asfalten. Så både RM/JSM och SM-klasserna fick köra på torr och fin bana.

-För mig är drifting inte bara en transition och några zoner, sa huvudbedömaren Peder Balerado till oss när han besökte Motorsportmagasinets tält. Vilket innebar att man lagt en ganska lång bana med hela sex zoner, där den sista var en ganska lång zon. Vid träningarna imorse kunde man tydligt se att förarna hade problem vid backkrönet inför zon 5, där chasebilen ofta tappade taget om leadbilen.

RM-klassen körs som en enhetlig klass, men alla förare som är under 26 år deltar även i JSM, som även redovisas separat. Det var en del i RM-klassen som hade svårt med banan och en del battles blev därmed också ganska ojämna, medan andra blev riktigt jämna och fina. Till sist stod finalen mellan Jonas Carsting och Albin Ekman, där utgången var väldigt oviss och glädjen blev stor i Ekmans team när man insåg att vinsten var deras.

I den separata listan för JSM var det Alexander Svensson som fick klättra högst upp på pallen, med Rasmus Nilsson som tvåa och Simon Persson som trea. Alexander Svensson blev även fyra i RM och måste vara riktigt nöjd med sin insats under helgen, trots lite strul med bränslesystemet.

För storfräsarna i SM är det ju stenhård konkurrens. Som vi berättat tidigare är det en bra blandning mellan gamla rävar och unga, hungriga förare. Och den mixen skulle visa sig hålla i sig ända in i slutet. I battlen om tredje plats kunde vi se DMEC- och FIA MSG-meriterade Christian Erlandsson slå den på den här nivån relativt nye Felix Molander.

I finalen möttes den likaledes DMEC- och internationellt meriterade Jim Olofsson och Robin Bryngelsson. Det hela slutade med ett kostsamt misstag från Jim och den i övrigt jämna battlen vägde över åt Bryngelssons håll. Ett stort grattis till hela pallen, grymt kört hela helgen!

Nästa deltävling går 16-17 augusti på Lunda, utanför Uppsala.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna