17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Carfamilyswe intog Fönebasen.

Ett sjukt kul och underhållande event hade sin plats på Fönebasen under lördagen. Eventet anordnades av Carfamilyswe som höll eventet för 3e året i rad. Man kan i korthet beskriva eventet som ett litet Gatebil i mini-format, skön mingel och kul körning.

På området hittar man, förutom en massa sköna motorentusiaster, bla. goda burgare, en mix av olika företag, drifting, trackday, streetracing och bilutställning, kortfattat allt man kan behöva en solig och lagom varm lördag. Körningen bestod mestadels av ett 15tal driftbilar, en handfull banbilar och ett 20tal utställningsbilar. Tyvärr var det ingen massiv anslutning från publiken som man kanske hade hoppats på men jag tror att många fegade lite för det annalkande regnvädret.

Precis som på gatebil så turas man om att köra på banslingan som bla körs på det område där Drift-SM huserade för fem år sedan. Slingan kördes på en mix av SM-slingan, raksträckan bakom containertornet och vidare in i det som under SM-var en del av depåområdet. Det var inte helt utan ett inslag av nostalgi man gick upp i det gamla containertornet för att spana ut över området, vi får hålla tummarna för att SM återkommer till Föne en vacker dag. 

I lunchavbrottet lottades det ut medåkningar och en rad andra fina priser. Lite humor att en av medåkningarna gick till SM-föraren Martin Eriksson. Eriksson som tyvärr hade ett drivknutshaveri under dagen så det blev tyvärr sparsmakat med körning för hans del. I depån hittade vi även RM-föraren Oliver Mårtensson och SM´s Tim Lindström, Lindström var även han en av de som drabbades av problem när hans länkarmsinfästning beslutade att yeeta en länkarm så det blev en hel del skruvande.

ROBERT STRANDBERG

Det är förbannat kul att det anordnas event som detta även en bit norr om huvudstaden och det är lite synd att inte fler tar tillfället i akt och besöker eventen både som deltagare och publik. Jag vill ge ett enormt stort tack till framför allt Fredrik Norling och Carfamily som fixade en kanonhelg men även till DRC-Ljusdal som alltid ställer upp när någon vill skapa ett event. Fönebasen har under de senaste 5 åren visat att det är en riktigt bra plats för event och framför allt drifting. Kanske vi får se en deltävling där i SM-serien nästa år. 

Jag vill även tipsa om att kommande helg håller Showtime Racingteam sin Showtime Festival på området. Har ni inget akut inplanerat så tycker jag definitivt att ni ska besöka Fönebasen för en skön motorhelg.  

Text: Robban Strandberg
Bild: Robban Strandberg

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna