-6 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Cash Grab Drift på Sundsvall Raceway

I blåsigt och kallt väder har det idag körts drifting på Sundsvall Raceway i tävlingen Cash Grab Drift Days.

Med några avhopp och någon nytillkommen förare så blev det till sist sju förare i tävlingen. Joakim Andersson uteblev, troligen på grund av problem med biltrailer, men hans plats togs istället av den svenske mästaren från 2021, Mathias Johansson från Vännäs MK. I bedömartornet kunde vi bland annat se den gamle rutinerade föraren Kim Fors och den som lotsade publiken genom kvalet var Herman Jansson, med sidekicken Tony Gidlöf.

Vädret var som sagt inte det bästa, men en liten publik hade trots allt tagit sig upp till Sundsvall Raceway, och trots det fåtalet förare så bjöds det på bra körning.

Kvalresultat

 1. Mathias Johansson 91
 2. Robin Bryngelsson 81
 3. Martin Eriksson 68
 4. Fredrik Westring 65
 5. Gunnar Jämting 54
 6. Pontus Karlsson 0
 7. Kim Pynnönen 0

Tyvärr drabbades både Pontus Karlsson och Kim Pynnönen av haverier, som gjorde att elimineringen blev något kort. Det blev endast Fredrik Westring och Gunnar Jämting som kom att mötas i topp 8, i en battle som Jämting, till vardags i Powerdrift-serien, vann och gick vidare. Övriga tre fick en bye run och var automatiskt vidare till topp 4. För Jämtings del blev det ett möte med kvalettan och före detta svenske mästaren Mathias Johansson, medan Robin Bryngelsson fick ta sig an Martin Eriksson på den andra sidan.

Mathias Johansson hade verkligen fått tillbaka körglädjen och både han och teamet såg ut att ha en riktigt rolig dag. Mathias gick vidare från battlen med Gunnar Jämting, där jag ändå måste imponeras över Jämtings förmåga att hänga med, trots gatdäck.

I den andra battlen i topp 4, mellan Robin Bryngelsson och Martin Eriksson uteblev den riktiga spänningen, då Eriksson ideligen råkade ut för rakkörningar. Detta verkade bero på en växellåda som inte fungerade som den skulle.

Battlen om tredje plats kom därför att stå mellan Martin Eriksson och Gunnar Jämting, där första halvan bestod av ett riktigt bra leadåk av Eriksson, där Jämting inte kunde hänga mer riktigt. Stor fördel till Eriksson alltså, men där andra åket slutade som de tidigare, med en rakkörning. Det ska, enligt teamets fotograf, finnas en ny växellåda på väg som blir en välkommen uppdatering av Erikssons mycket snygga BMW F22.

Finalen blev en spännande historia. Mathias Johansson har varit en favoritförare för många under ett antal år och han har ett SM-guld från 2021 hemma i bokhyllan. Robin Bryngelsson är en ny förare som kommit fram de senaste två åren och som det var första gången jag såg. Mathias började i lead och körde ett riktigt bra kvalåk, men Robin höll sig riktigt nära. När flaggmannen meddelade att det blivit en One More Time var det nog många som höll med om domslutet. Det är alltid roligt att få se en OMT när det är så bra körning som detta, och det andra åket var lika bra som det första. Till sist var det ändå Mathias som lyckades bäst och som tog hem prispengarna.

Resultatlista, Cash Grab Drift

 1. Mathias Johansson
 2. Robin Bryngelsson
 3. Gunnar Jämting
 4. Martin Eriksson
 5. Fredrik Westring

Dagen avslutades med en superslide-tävling som Gunnar Jämting vann.

Som sagt, för få förare för att det skulle kännas bra, men de som fanns på plats bjöd verkligen på bra underhållning. Bedömare i tävlingen var Kim Fors och Oscar Borg.

Tack till SHRA Sundsvall för ett bra arrangemang!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna