16 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Dags för deltävling 4 i Gatebil Swedish Drift Championship

I helgen bär det av till Lidköping för den svenska driftingeliten för den fjärde deltävlingen i det svenska mästerskapet och riksmästerskapet.

Lidköping
Lidköpings driftingbana

Som de flesta säkert kommer ihåg så blev deltävling 3 på Hultsfred Drifttrack inställd för ett par veckor sedan. Det innebär att det senaste vi har att gå på är resultat och känslor efter tävlingen i Sundsvall i början av juni. Men vi ska göra ett försök!

Riksmästerskapet i SemiPro ska avgöras i helgen. Tanken var att det skulle vara fyra deltävlngar, men blir nu alltså endast tre. I den första deltävlingen var det Andreas Johansson som var starkast när han slog Philip Edberg i finalen. Alfred Grindberg knep tredjeplatsen och Alexander Boström fjärde. Varken Edberg eller Boström kom till start i den andra deltävlingen, vilket kan visa sig bli kostsamt nu när det endast blir tre. Robert Åhäll vann, före Filip Josefsson, Alfred Grindberg och Albert Eriksson. Andreas Johansson räddade viktiga poäng till serien genom att bli femma men Grindberg smet förbi och övertog serieledningen.

Alfred Grindberg

Ställningen just nu
1 Alfred Grindberg 199
2 Andreas Johansson 192
3 Filip Josefsson 183
4 Robert Åhäll 165
5 Albert Eriksson 162

I det svenska mästerskapet är det två deltävlingar kvar. Dels helgens i Lidköping och sedan finalen i Linköping i september. Även här är det mycket jämnt och har varit olika förare som placerat sig bra under de två körda deltävlingarna. Leder just nu gör Martin Frejd, före Mathias Johansson. Johansson som skadade handen under deltävlingen i Sundsvall och jag är rätt så säker på att två veckors extra vila för den skadade handen var bra för Mathias. Just Mathias Johansson och trean i serien, Andreas Staberg, har kvalat bra och på så sätt gett sig själv bra förutsättningar i elimineringen.

På fjärde plats hittar vi en tidigare mästare, Mikael Johansson. Johansson hade en bra helg på Mantorp och vann den deltävlingen, men lyckades inte lika bra i Sundsvall, med bland annat en närgången dejt med muren. Kevin Brunberg blev tvåa på Mantorp och slutade sjua i Sundsvall. Noterbart där är att trean, wildcardet Jim Olofsson inte får några poäng i SM-tabellen.

Kevin Brunberg

Ska man våga sig på en gissning så tror jag att Kevin Brunberg kommer att bli farlig den här helgen, liksom Philip Ågren. Ågrens körstil tog honom långt senast det var tävling på Hultsfred Drifttrack, en bana som jag tror kan ge en liten fingervisning om hur det går på banan i Lidköping. Vi har tre wildcards, Henrik Åkeson, Tobias Olofsson och Mårten Stångberg. Tre rutinerade herrar som kan ta sig långt om “Gud vill och grejerna håller”, som mamma brukar säga.

Biljettförsäljningen har gått bra och lördagens biljetter är slutsålda meddelar man från arrangörshåll, men till fredagen finns det fortfarande biljetter kvar. Roligt att intresset är stort och att det är lapp på luckan. Vi som inte har möjlighet att resa dit får nöja oss med livestreamen som sänds i vanlig ordning. Start 13.30 på lördagen och pågår fram till ca kl 18.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna