-2 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Deane till RTR och FD

Vid det här laget har det knappast undgått någon i driftingvärlden att James Deane har gått över till RTR-teamet och kommer att köra Formula Drift 2023.

Redan i början av februari gick Adam LZ ut med att han enbart kommer att köra “deltid” för RTR-teamet under säsongen. I samma video antydde han att det skulle komma en spännande nyhet under slutet av månaden vem som skulle bli teamets nya och 3e förare, och med det drog spekulationsvågen in över driftingvärlden.

Några förare som nämndes i spekulationerna var Travis Reeder, Jonathan Nerren, Justin Pawlak, D1NZ-mästaren Daniel Woolhouse och “discorapparen” T-pain och den trefaldige FD-mästaren James Deane. 

Deane besökte RTR redan i höstas när han deltog i Driftweek och har lyckats hålla sin comeback i FD relativt hemlig fram tills i veckan. Under torsdagen släppte både Deane och RTR videos som visar Deane testa Adam LZs bil tillsammans med Vaughn Gittin Jr och Chelsea DeNofa. Ett test som av vad vi såg nog måste bedömas som förvånansvärt framgångsrikt med tanke på att han körde en vänsterstyrd bil med H-mönstrad låda och sugmotor.

Gen 7 Mustang.

I videon antyddes även att Deanes tävlingsbil håller på att byggas på en Gen 7-Mustang, troligast högerstyrd och med sekventiell låda. Det ska bli intressant att se hur han lyckas acklimatisera sig i en mycket tyngre, bredare och framför allt längre bil än de S-chassin och Eurofighter han tidigare varit så framgångsrik i. Det kommer att bli en spännande säsong i Formula Drift och det kommer garanterat att bli en hård strid som mästerskapssegern.  

Text: Robban Strandberg
Bild: RTRVehicles / Ford Performance

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna