10 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Kalendern för årets Street Week

Arrangören för Street Week har släppt vilka årets banor är, och som förväntat rör vi oss i de södra delarna av landet.

Med tanke på att man under 2022 utgick ifrån Norrköping och var upp och vände vid Färila var det ganska väntat att det i år återigen var dags för södra Sverige när Street Week-organisationen började släppa årets banor.

Årets Street Week tar sin början med besiktningsdag på Mantorp Park den 8 juli, med det första racet dagen efter på samma bana. Sedan bär det av till Emmaboda för race den 10 juli. 11 juli är det dags för den sydligaste punkten i årets rutt, då Malmö Raceway får ett besök. Den 12 juli har man lagt in något som kallas aktivitetsdag i kalendern, vi får återkomma till vad det kan innebära.

Den 13 juli kör man i Vårgårda, för att därefter styra mot Laxå där racet går den 14 juli. Efter det är det färdigtävlat, men för att få en godkänd tid ingår det också att ta sig tillbaka till utgångspunkten på Mantorp Park där man har målgång den 15 juli. Där kommer det även att bli bilutställning och stor festlig prisutdelning.

Totalt är det drygt 105 mil att ta sig mellan de olika banorna, om man åker närmaste vägen. Vi vet att man varje år lägger till check points som gör att de tävlande måste ta vissa omvägar, så det lär bli betydligt längre än så. En riktigt rejäl utmaning, både för racers och bilar alltså!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna