-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Dubbelt svenskt i Sick Week i Florida

I årets upplaga av Sick Week var det svenskarna som dominerade och som till sist lyckades ta en imponerande dubbelseger!

Sick Week är ett drag and drive-event som hölls i Florida under förra veckan. Upplägget liknar Drag Week, även det ett stort event i USA, och Street Week i Sverige. Det går ut på att man ska köra sin dragracingbil på allmänna vägar mellan ett antal banor, där man ska köra några repor. Den lägsta godkända tiden från respektive bana läggs ihop och jämförs med konkurrenterna.

Svenska racers har visat tidigare att man kan konkurrera i den här tävlingsformen, även i dragracingens hemland USA. Michael Westberg har varit tusendelar ifrån att ta hem Drag Week och förra årets Sick Week såg en svensk segrare i form av Stefan Brillko Gustafsson.

I årets upplaga så var det dessa två svenska herrar som hela tiden tampades om slutsegern, och det blev till sist Michael Westberg som med sin Chevrolet S10 pickup med LS small block lyckades ta hem segern. Fjolårssegraren Stefan Gustafsson följer upp med en andra plats, vilket visar med all tydlighet att fjolåret inte var någon slump.

Westbergs pickup, som tidigare varit framgångsrik i Street Week här hemma i Sverige, såldes efter tävlingen och kommer säkert att tävlas med även framöver. Snacket går dock att Westberg har ett nytt projekt under uppbyggnad och om vi har tur kanske vi får se den i årets upplaga av Street Week.

Text: Christer Hägglund
Foto: Sammy Solstad, Import från USA/CarSnipers

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna