4 C
Sundsvall
söndag, april 7, 2024

Deltävling 2 i Grus-SM

Den sjunde augusti avgjordes deltävling 2 i Grus-SM serien. Denna gång var det Vara Mk som stod som arrangör då Optimera rallyt skulle köras.

Tävlingens upplägg var att en sträcka kördes två gånger och tävlingens start och slutmål var vid Sparbankshallen i Vara. De närmare 60 startande möttes av en sträcka i sann västgötaslättskaraktär. Snabba partier blandades med trängre avsnitt som satte besättningarna på prov.

Andervang
Stig Andervang

Snabbast totalt var rutinerade Stig Andervang och Robin Eriksson i deras Skoda Fabia R5. De vann tävlingen med en marginal på nästan sex sekunder.

Dan Johannesson
Dan Johannesson

Snabbaste nationella 4wd ekipage blev Dan och Joakim Johannesson i sin Mitsubishi Mirage. Här på bilderna syns det att de tog i ordentligt. De vann klassen före Mats Jonsson.

Marcus Persson

Bra tempo i tävlingen visade också startnummer 37 upp. Marcus Persson en relativt nybliven C-förare som slog till med en fjärdeplats i Nationella 2wd.

Simon Johansson utnyttjar hela vägen i sin Volvo.

Nästa deltävling i Grus-SM är i Ludvika den andre oktober.

Vara Mk håller högt tryck i sina arrangemang. Nu till helgen står de värd för fjärde deltävlingen i Gatebil Swedish Drift Championship på motorstadionen i Lidköping. Ett event som vi på MotorsportMagasinet kommer att besöka.

Text: Mattias Laago
Bild: Joel Carlsson, jcrallypics.se

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna