-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

DMEC-finalen på jättestadion i Warsawa

Idag släpptes nyheten som många inom driftingvärlden väntat på: Var finalen i DMEC 2023 kommer att gå.

Ingen kommer troligen att bli besviken över beskedet heller. Det stod redan klart att finalen skulle komma att gå i seriens hemland Polen, och någonstans i huvudstaden. I snacket inför tittades det runt lite på olika stadion och Narodowystadion dök upp som ett hett alternativ. När livesändningen startade idag visade det sig också ganska snart att så var fallet.

Denna stora stadion byggdes 2008-2011 och heter sedan några år genom sponsorskap PGE Narodowy. Den rymmer under fotbollsmatcher, som är dess huvudsakliga användning, drygt 58.000 åskådare. Under konserter närmare 73.000. Det återstår att se hur många man väljer att ta in under Drift Masters, men det finns inget som tyder på att det bör vara mycket mindre än under fotbollsmatcher.

Detta innebär också att man får asfaltera och skapa en tillfällig bana, i likhet med vad man gjort tidigare år i just Polen. Att det kommer att bli slutsålt råder det nog få tvivel om, då intresset i Polen har visat sig vara mycket stort sedan tidigare.

Som vi tidigare berättat startar säsongen 6-7 maj på Mondello Park, Irland, för att sedan fortsätta till vår egen deltävling i Fällfors, 9-10 juni. Efter att ha korsat Östersjön står Finland som värd för deltävling 3, som går 7-8 juli i Alahärmä. 29-30 juli är det så dags för deltävling 4 i Riga, och 17-19 augusti bär det av till Tyskland och Ferropolis. 15-16 september avgörs allting på den stora finalen i Warsawa.

Jag tror att det blir en spännande DMEC-säsong även i år. Vad tror du?

Text: Christer Hägglund
Foto: Robban Strandberg

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna