-4 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Drift Masters-kalendern släppt, med en tävling i Sverige!

Äntligen är Drift Masters European Championships kalender för 2022 släppt, och en mycket glädjande nyhet är en deltävling i Sverige.

Den norske stjärnan Tor Arne Kvia i Greinbach

Efter ett par coronanapassade säsonger med dubbla deltävlingar på varje bana, är man nu tillbaka till en serie med sex deltävlingar i sex olika länder.

Årets säsong tar sin början på Irland och Mondello Park, där halva organisationen bakom DMEC har sitt högkvarter. Bansträckningarna kan varieras på Mondello så vi vet nog inte riktigt vad vi får se där, och framförallt inte heller vilka käppar i hjulet som det irländska vädret kan sätta.

Deltävling 2 går i Greinbach i Österrike, där säsongerna 2019 och 2021 haft premiär. Den förhållandevis lilla anläggningen PS Racing Center är ett bra ställe för detta event och det har bjudits på bra underhållning de tre deltävlingar som körts där innan. En initiering i ganska hög hastighet följs av en mellandel med nedbromsning och en avslutande del med ganska låg hastighet och tighta kurvor.

Därefter bär det av norrut, nästan till midnattssolens land, första helgen i juli, då deltävling 3 körs på Drivecenter Arena. Riktigt roligt att vi äntligen får en DMEC-deltävling till Sverige och på den moderna och fina anläggning som banan i Fällfors norr om Skellefteå är blir den med all säkerhet en succé.

Som traditionen påbjuder körs det i Riga första helgen i augusti. Bikernieku Trase är en av Europas mest klassiska driftingbanor och det är självklart för DMEC att lägga en av sina deltävlingar här. Banan öppnades 1966 och tanken var att få Formel 1 till banan, något som dock aldrig lyckades.

Iron Drift King i Ferropolis i Tyskland får arrangera deltävling 5. Ett riktigt häftigt ställe som kommer att ge en bra tävling i riktigt häftig miljö, vet vi sedan Iron Drift King och Drift Masters körde ihop 2019.

Sjätte deltävlingen och säsongsavslutningen hamnade i år i seriens hemland Polen, där man tävlar på Arena Lodz Stadium, som är en modern arena färdigställd 2018. Normalt en speedwayarena, men under Drift Masters förvandlas den till en kokande kittel av galna polska driftingfans. Bansträckningen kommer troligen innehålla vida svängar runt på speedwaybanan så räkna med hög fart.

En riktigt spännande säsong står framför oss!

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna