15 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

EM-Dragracing på Tierp arena inställt!

I ett inlägg på Facebook meddelar Tierp arena att dom tyvärr tvingas ställa in Tierp Internationals som skulle ha körts 16-19 Juni i år. 

Arenan som för tillfället är mitt under ett ägarbyte meddelar att vare sig den nuvarande eller tillträdande ägaren bedömer att det inte kommer att finnas tid att sätta ihop den organisation som krävs för att genomföra tävlingen.

“Som ni alla vet har Tierp Arena inte kunnat arrangera några EM deltävlingar i dragracing under de senaste två åren på grund av pandemin och dess medförda restriktioner. Samtidigt har Tierp Arena legat ute till försäljning och flertalet parallella säljprocesser har varit aktiva och är fortfarande.

Men nu gör både nuvarande ägare och de aktuella intressenterna bedömningen att tiden inte finns till sätta upp den organisation och utföra allt arbete som krävs för att hålla vår juni tävling där över 20 000 besökare väntades och fler än 200 team normalt tävlar.

Vi ber framförallt de europeiska dragracing teamen om ursäkt för detta inställda event, men även våra fantastiska återkommande besökare som får våra EM tävlingar att bli den folkfest vi alla saknat så länge.“ 

Mycket tråkigt att en så pass stor arena tvingas ställa in en EM-tävling, vi har skickat frågan till banan om hur vida fler tävlingar kommer att ställas in under året och återkommer så fort vi vet mer i frågan.

Text & Foto: Robban Strandberg

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna