18 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

En sista dans på Hultsfred Drifttrack.

Det var med splittrade känslor man satte sig i bilen och körde mot Hultsfred drifttrack den gångna helgen. Man var glad, entusiastisk och taggad inför en grym helg, men i bakhuvudet låg det och gnagde att det var sista gången jag åker dit.

Framme på plats var där som alltid, en salig blandning av bilar. Allt från PRO bilar till ”vanliga” gatbilar och en skön mix däremellan. Det är lite det som har varit tjusningen med Hultsfred, det är en plats för alla, oavsett om man är där för första gången eller om man är på träning för att få sätestid inför kommande tävlingar.

En av de lite ”udda” bilarna på plats. En Audi A4 Quattro med gott om pulver under huven, körd av Johan Karlsson.

Under dagen bjöds det på frikörning med fullt flås på banan! Det var många som var sladdsugna. Lite småhaverier och några mindre bränder bjöds det på under dagen, men inget som inte det duktiga funktionärsgänget kunde hantera. Solen sken och humöret och stämningen var på topp, som det ska vara!

Daniel Ahlstedt i sin 760, kommer flygandes genom förmiddagssolen.

På kvällen skulle det bjudas på show! En breisladdtävling arrangerades i kvällens mörker med belyst bana, något som vi fått uppleva på ett par event, för den extra ”wow faktorn”. Inför denna så hade det kommit en rejäl regnskur så banan var blöt, alla förare fick varsin genomkörningsrepa för att känna på mörkret och greppet. Ut på banan rullar en hel drös med utsmyckade bilar, syns man inte finns man inte, som jag brukar säga.

Max Agborg i sin ledbeklädda 740.

Tävlingen körde igång och kvalreporna lades för att kunna sätta ihop en stege. Förarna körde på hårt och bjöd på rejält med show, även fast det var halt var det många som laddade hårt!

Någon som tyvärr fick ett tråkigt avslut på Breisladden var Viktor Andersson i sin BMW E92 vars ena vevstake i motorn fick för sig att prova sina vingar och lämna nästet, tråkigt, men det är sånt som hör till sporten.

Viktor Andersson, en förare som alltid bjuder på show med lysen och mycket pang både i fram och bak på bilen.
Stor saneringsinsats påbörjades och snart kunde det fortsättas med körning, teamwork!

Tävlingen kördes på och tillslut hade fyra hårt krigande förare tagit sig fram till pallen och gjorde sig klara för ett resultat. Såhär slutade kvällens breisladd:

  • 1a plats Rafael Akbari (Toyota Supra)
  • 2a plats Isak Pettersson (Bmw E36 Compact)
  • 3e plats Teddi Klang (Nissan S14)
  • 4e plats Johan Hördegård (Volvo 940)
Isak Pettersson, Rafael Akbari och Teddi Klang.

Efter avslutad tävling var det dags för den obligatoriska segerburnen, här snålades det inte på krutet.

Rafael Akbaris smakfulla Supra. Ett mycket fint bygge!
Isak Petterssons vassa E36.

Inför söndagens frikörning rullade det in regn som visade sig bli ihållande, när banan började torka rullade en ny skur in, och så fortsatte det fram till lunchen. Efter det var det dags för min del att packa ihop och rulla hemåt.

Detta blev en helg som man sent kommer glömma, det är ett mycket härligt gäng nere i Hultsfred och jag hoppas verkligen att det kommer öppnas möjligheter för dom att fortsätta bedriva deras verksamhet på ny plats. En helt klart lyckad helg som vi på Motorsportmagasinet tackar för att vi fick delta i och föreviga!

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna