11 C
Sundsvall
tisdag, juli 9, 2024

Felix tar Pole i Texas.

Felix Rosenqvist gick ut som 11e bil i kvalet och satte en stenhård tid som stod sig hela vägen till Pole med en snitthastighet på 355.842 km/h.

Efter ett par riktigt snabba uppvärmningsvarv öppnade Feli hårt med ett riktigt bra första varv och avslutade med ett av de kyligaste drag jag sett på ovalkval på riktigt länge, han dök djupt ner i sista kurvan för att kapa sträckan på banan och dök då långt ner att han passerade sista biten av kurvan med ena hjulet i gräset. Med en snittfart på 355.842 km/h är kanske ett besök i gräset inte riktigt det man strävar efter men chansningen gav utdelning. 

Det va ett riktigt bra kval säger Felix. Jag va nöjd med balansen i bilen som kändes lite lös i början av kvalrepan men blev mer neutral mot slutet. Det va lite spännande mot slutet med gräset och försöka korta banan men jag tror inte jag förlorade någon tid. 

När kvalet avslutades var det bara 2 förare som ens var i närheten av Felix tid. Takuma Sato låg länge på en andraplats 0.0034 sekunder efter Felix men Scotty McLaughlin lyckades, som siste man ut i kvalet, slå japanen med ynkliga 0.0004s och tog därmed platsen bredvid Felix i första startled.  Dagens Pole är den första för Felix sedan 2019, Felix första för Arrow McLaren SP och Felix första OvalPole i karriären.

Felix som hade en ganska tung avslutning på förra året  med en 21aplats i totalställningen hade inte riktigt det resultat han hade räknat med under årets inledande tävling i St. Pete, fortsätter året med karriärens 2a Pole och såg ut att ha fått tillbaka gnistan i körningen. Hoppas bara att segervinden blir ihållande och att teamet har ordning på depåstoppen under morgondagen så ska han nog lyckas ta en bra topplacering på en bana där han så många gånger varit nära en seger men aldrig riktigt lyckats.

För Marcus Ericsson’s del gick det lite tyngre. Han var inte riktigt med i tempot under kvalet och rasade till en 14e plats och får tack vare sin startplacering en ganska tung resa under morgondagen, men vi har sett vad Marcus kan lyckas med efter att bokstavligen ha flugit över sina konkurrenter för att senare stå överst på pallen så hoppet lever.

Text: Robban Strandberg
Foto: Felix Rosenqvist
Facebook

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna