-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

EDC Final på Yas Marina

Nu är det många serier som skapar hype inför säsongspremiärer, men för vissa närmar sig snarare finalerna och avgörandet vem som kommer stå överst på pallen. Detta är fallet för Emirates Drift Championship.

Idag lördag som kommer serien att avgöras på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Dock ej på F1 banan utan en stor asfaltsparkering bredvid huvudområdet. Storleken på planen är ungefär det dubbla mot finalarenan i SDC 2021 med väldigt bra belysning.

Dany Neville, ligger nia i mästerskapet.

Arrangörer är Drift Games gänget. De har skapat en längre bana för den här deltävlingen än tidigare. Detta för att få mer flyt i körningen, med förhoppningsvis tajtare battles, enligt Adam O´Connor som är serieansvarig.

En klassisk driftingbil från området. Ingen ljuddämpning och 2jz med ALS.

Igår kördes en träningskväll. Många förare var på plats för att göra justeringar på bilarna. Undertecknad kan inflika att sporten i området har ökat nivån. Vassare byggen, mer fäste och duktigare förare.

Den vanliga varianten av BMW 3-serie chassien.

I PRO-klassen leder Nasser Alharbali före Hazaa AJ och europabekanta Ahmad Daham. Inget är avgjort innan tävlingen då poängskillnaderna inte är stora.

Motorsportmagasinet är på plats och följer tävlingen, så håll utkik i våra kanaler efter häftigt content.

Text: Mattias Laago
Foto: Mattias Laago

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna