13 C
Sundsvall
torsdag, juli 11, 2024

Första deltävlingen i Swedish Drift Series avklarad, hur ser tabellen ut

Under lördagen så kördes den första deltävlingen av fem, i Swedish Drift Series. Vi tar och kollar hur tabellen nu har blivit uppritat.

Det var under den välkända Elmiamässan som tävlingen kördes, Elmia är bokad för Bilsport Performance & Custom Motor Show, något som har hållt i sig under många år. Det är även här som driftingen har haft sin säsongsstart, detta var även sant under detta år.

Swedish Drift Series som promotas och sköts av Gatebil, har till detta år skapat ett nytt område för en bättre, vassare, teknisk bana. Detta fick vi se redan under träningen, förarna fick kämpa för att få till linjerna.

Men hur ser serietabellerna ut nu då, efter första deltävlingen? Vi börjar med Semi-Pro (RM) Där fick vi se Felix Molander bjuda upp till fight – och han tog hem alla sina battles till en fin seger.

Tvåan Andreas Johansson bjöd upp och visade att han menade allvar, Andreas körde sina fighter hårt och bra – men gjorde några misstag i finalen som gjorde att han slutade tvåa.

Trean Elias Läggeberger var inte heller sen att visa konkurrenterna, att han tänker dra med sig så mycket poäng som det går.

Fyran Johannes Rydberg var även med och kämpade hårt hela vägen fram till slutet, där han till slut blir slagen av Elias och slutar på en hedrande fjärde plats.

När vi sen vänder blickarna mot den stora Pro klassen, här var det många saker som vi var nyfikna på. Serien har ju fått ett gäng förare som har kommit tillbaka, detta gör att serien känns som riktigt vass och allt är öppet denna säsong.

Mathias Johansson visar direkt att han är den regerande mästaren och tog hand om vinsten, efter en riktigt tight och intensiv fight med David Skogsby.

David har varit borta från tävlingsdriften under ett längre tag nu, men med detta resultat som han körde till sig, visar att han blir en vass konkurrent under säsongen. David tog hand om andra platsen.

Trea kom Mikael Johansson, Mikael som drog igång med att ta kvalvinsten, var länge med och vann övertygande sina fighter, men blev stoppad i top 4 av just David Skogsby. Mikael tog hand om tredje platsen lätt då fyran Philip Ågren tyvärr inte kunde köra mer efter en murstötning i sin topp 4 match.

Det är synd när fighter uteblir, och det tycker förarna också. Philip Ågren som gärna ville köra om tredje plats fick tyvärr bryta efter att han slog i bilen hårt i en betongmur under sin fight med Mathias Johansson i Topp 4.

Nu är det drygt en månad kvar till Sun City Drift i Karlstad den 13-14 maj. Denna tävling köres på Löfbergs Arena och kommer precis som Elmia, innehålla en hel del betongmurar. Så förarna får en deltävling till där de inte har någon koll på hur banan kommer att läggas på förhand.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna