18 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Full fart på 5100!

5100 höll den 6/8 en trackday, med både bankörning och drifting på Mantorp park. Solen sken och förutsättningarna för en lyckad dag var goda!

Körningen delades upp i 4 olika grupper, racing amatör, racing pro, drifting amatör och drifting pro. Den så kallade sladdgården var öppen för alla hela dagen.

I depån hittade man en salig blandning av bilar, allt från klassiska Volvos som PV och Amazon och gräsrotens rensade BMW, till glänsande Porschar och seriösa PRO-byggen inom både racing och drifting.

Medan racingen körde sina första pass växte kön utanför sladdgården, det var många sladdsugna på plats! Sladdgården bestod av en konbana med många valmöjligheter av spår och kördes antingen i singelkörning eller twin.

En förare som var taggad på testkörning av sina uppgraderingar på bilen var Viktor Wettemark, som under SDC tävlingen i Sundsvall hade motorproblem, som nu var åtgärdade. Även en ny Samsonas växellåda och kringrustning hade monterats då man dragits med växellådsproblem tidigare. Det verkade av körningen att döma, lira riktigt bra!

Dagen flöt på bra utan några saneringar eller oväder. Några mindre sammanstötningar och bärningar blev det såklart, det hör ju liksom till i motorsportens värld.

Vi tackar 5100 för en kanondag på banan!

Bildalbum från dagen hittar ni på vår Facebooksida.

Text: Dennis Flink
Foto: Dennis Flink

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna