15 C
Sundsvall
onsdag, juli 3, 2024

FIA Motorsport Games flyttas till 2022

På grund av de fortsatta pandemirestriktionerna så har FIA beslutat att flytta motorsportens motsvarighet till olympiska spelen till 2022.

Det har redan flyttats en gång, från 2020 till 2021, och nu flyttas det alltså igen.

“I ljuset av de pågående utmaningar som Covid-19-pandemin medför och för att garantera säkerheten för tävlande, funktionärer och samhället, har FIA tillsammans med SRO Motorsports Group beslutat att den andra upplagan av FIA Motorsport Games skall flyttas till 2022. Båda kommer att fortsätta arbeta tillsammans för att organisera ett framgångsrikt evenemang 29-30 oktober 2022. Detta kommer att hållas på Circuit Paul Ricard som ursprungligen planerades.

Från starten har evenemanget varit tänkt som ett globalt firande som välkomnar tävlande från hela världen. Uppskjutningen tar hänsyn till förekomsten av strikta internationella resebegränsningar och den effekt det har på ASN (nationella sportförbund) och för team att resa till Frankrike. Detta skulle oundvikligen minska antalet deltagare år 2021, vilket minskar den universella andan i vilken FIA Motorsport Games etablerades.

Efter en framgångsrik inledande upplaga med Rom och Vallelunga Circuit som värd 2019, fortsätter arrangörerna fullt ut att säkerställa FIA Motorsport Games långsiktiga framgång och hållbarhet. Med ytterligare ett år för att definiera formen på sitt landslag kommer landsförbunden därför att kunna förbereda sig mer effektivt för denna sammankomst i motorsportens värld, med stöd av både FIA och SRO Motorsports Group.

Dessutom arbetar arrangörerna för närvarande med att mobilisera landsförbunden kring ett globalt digitalt evenemang vid det ursprungliga datumet 30-31 oktober 2021 för att fira FIA Motorsports Games-anda, och ytterligare detaljer kommer att delas snart. De vill också undersöka med varje landsförbund möjligheten till nationell aktivering baserad på gräsrotsgrupper för att bygga vidare på det arbete som redan utförts.

Jean Todt, FIA-ordförande: “Detta uppskjutande är ett oundvikligt beslut med tanke på de resesvårigheter världen fortfarande går igenom. FIA Motorsport Games är ett enastående tillfälle för hela motorsportsfamiljen att samlas, förena och dela passionen vi alla har för sporten, och vi ser redan fram emot att se landsförbunden och teamen 2022.”

Stéphane Ratel, grundare och VD för SRO Motorsports Group: “Möjligheten att samla tävlande från hela världen är en viktig del av FIA Motorsports Games. Eftersom detta inte kommer att vara möjligt 2021 tror jag att det är rätt beslut att omplanera till nästa år. Även om det är en besvikelse visar beslutet vårt engagemang för att arrangera en verkligt global händelse som ger rättvisa åt FIA Motorsports Games filosofi. Vi kommer att fortsätta arbeta mot den andra upplagan och ser fram emot att dela fler nyheter om ett digitalt projekt för 2021.”

Text: Christer Hägglund
Grafik: FIA
Källa: FIA.com

Förra artikeln
Nästa artikel
Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna