-2 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Gatebil Drift Battle avgjort

Idag avgjordes Gatebil Drift Battle på Mantorp Park. En hård tävling i sensommarsolen som gav en överraskande seger. Det är inte ofta man skriver orden ”en stjärna kan ha tänts”.

Men innan vi går händelserna i förväg så tar vi oss igenom stegen i grova drag. Kvalettan Simon Johansson mötte Steffen Tweite, där norrmannen gick vidare efter att Simon rakkörde i sin lead. Simon satte till en riktigt bra chase men det räckte inte den här gången.

Erik Neander slog ut Tobias Olofsson efter en OMT. Neander som inte kört en chase i tävling innan dagens battles, men visade direkt att han skulle uppåt.

Anders Hay togs sig vidare efter att ha fått en liten påhälsning av Robert Åhäll. Erik Kadikis, Tony Averstedt, Ole Morten Davanger, Ole Petter Vatn och Viktor Andersson tog sig vidare till top 8. Det var många svenskar som var starka i dagens tävling.

In i top 8 så var första battlet mellan Steffen Tweite och Erik Neander. Även här var Neander starkast och visade på riktigt bra tävlingsnerver. Här började man ana att detta kanske skulle bära långt.

Kadikis blev utslagen av Hay efter ytterligare en sammanstötning. Tony slog ut Davanger efter en OMT och Viktor slog ut Vatn i top 8:as sista battle. En helsvensk top 4 stod nu på menyn.

I top 4 skulle ett par riktigt rutinerade förare samt två yngre och hungriga mötas. Hur skulle detta utspela sig?

Jo, Hay och Neander har ett par hårda battles, där Neander drog längsta strået. Mycket positivt överraskande att Neander radar upp stabila repor på löpande band.

Mellan Viktor och Tony så var fajten hård. Där visade sig att Viktor blev Tonys överman. En final med två unga förare skulle utspela sig på Mantorps södra slinga. En BMW-förare som varit med några år, trots att han nyligen tog studenten. En Nissan-förare som vi sett ha framskjutna placeringar i Gatebils Breisladdstävlingar. Detta kunde sluta hur som helst.

Efter en tajt final som avgjordes på att en part rakkörde lite i sin chase så utropades Erik Neander som segrare. Glädjen vara total både hos honom och i teamet Intense Motorsport.

Så frågan är om vi här bevittnade en ny stjärna tändas inom drifting-Sverige?

Text: Mattias Laago
Foto: Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna