9 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

GTR Motorpark slutar med drifting

GTR Motorpark som ligger i området Gröndal utanför Eskilstuna meddelar att man slutar helt med drifting på sin bana.

Bild från Drift GP på GTR Motorpark 2017, med europeiska stjärnor som Janis Eglite, Juha Pöytälaakso och Rickard Ivars.

Vid banan har det sedan några år pågått ett projekt att bygga ut banan och ändra dess karaktär. Namnbytet till GTR Motorpark, Green Track Resort, var en del i denna strategi. Banans ut- och tillbyggnad har gjorts med återanvända schaktmassor från ett intilliggande infrastrukturprojekt och 80% av banan kan därför idag klassas som klimat positiv.

–Det började med byggmetoden där vi fått mycket positiv uppmärksamhet. Men utöver det arbetar vi nu med ett ambitiöst, ständigt pågående åtgärdsprogram som ska få oss att bli både grönare och tystare. Verksamheten anpassas mot det högt ställda miljömålet. Konkret betyder det bland annat att vi från och med säsong 2022 slutar med sporten drifting och sjösätter kvantifierbara mål om fossilfria aktiviteter fram till 2030, säger grundare Johan Heggblad på GTR Motorpark.

Såklart är det trist att drifting som sportgren drabbas av att den arena som tidigare ansågs som Sveriges nationalarena för grenen och där driftingen var en viktig del för att hålla anläggningen igång inte länge hälsar den välkommen.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna