19 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Halloween on track avslutade driftingsäsongen på Mantorp park.

5100.se höll förra helgen säsongens sista driftingevent på Mantorp park. Det var ett värdigt avslut på säsongen med en riktigt fin oktoberdag! Ett fåtal regnstänk på förmiddagen och under lunchpausen gick att stå ut med.

Depån var fylld med ca 75 sladdsugna förare, här hittade man som vanligt på 5100 en salig blandning av bilar, allt från gräsrot till pro-förare. Körningen var uppdelad i två klasser, amatör och pro, och det flöt på riktigt bra! Min känsla var att många uppskattade dagen och att man fick ut väldigt mycket körtid.

Rickard Ivars Audi RS5.

Ett bygge som jag bara upplevt en gång tidigare i verkligheten var den grymma Audi RS5 som Rickard Ivars nyligen köpt. Detta omtalade bygge är ett riktigt one of a kind koncept som är en fröjd för ögat att titta på. 826 vilda hästar har man krämat ur motorn, en VR6 motor som ursprungligen hör hemma i en Golf. Pjäxan då, fick den följa med eller blev den kvar hemma på skohyllan? Den hade allt fått följa med till Mantorp och allt var i sin vanliga ordning, full mutter och riktigt underhållande körning!

Alexander Boströms S13.

En av de förare jag växlade ett par ord med var Alexander Boström som tidigare i år körde sin första säsong i RM. Helgen innan körde han på 59Norths träningsdag på Malmby, där han märkte av att motorn hade lågt oljetryck och satte stopp för den körningen. Inte skulle detta stoppa honom från att köra på Mantorp dock, det var full fart i garaget för att få ordning på bilen! Allt verkade av körningen att döma funka riktigt bra. Under vintern ska bilen få sig mindre uppgraderingar och göras redo för ännu en satsning på en full säsong i RM.

Kevin Brunberg i sin Volvo 745.

Kevin Brunberg var även han på plats på Mantorp för att få sätestid, även han var väldigt nöjd med dagen. Med en väldigt aggressiv körstil, mycket fart och vinkel så förbrukades det en hel del däck.

Nissan Stagea.

I sladdgården var det som alltid full fart med alla möjliga typer av bilar. Just denna bil utmärker sig lite extra, en Nissan Stagea, en kombi med en Nissan Skyline drivlina i från fabrik. En väldigt ovanlig bil som får många blickar. Denna bil är även ombyggd med en Skyline R34 front som ger den en extra aggresiv look!

Mikael Johansson.

En förare som inte fick många varv innan det var dags att bryta var Mikael Johansson, som under årets SM säsong lyckades ta hem andraplatsen i mästerskapet. I en tight chase med Ivars så gick en bult i framvagnen av och det satte stopp för resten av dagens körning.

Alex Gjelten i sin Supra bytte bara däck och tankade, som det ska vara!

Vi tackar Mantorp park och 5100 för att vi fått vara en del av många event denna säsong och vi blickar redan framåt mot nästa år.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna