17 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Linus Lundqvists Indycar-test avklarat!

Äntligen har det många tror är vår nästa formelbilsstjärna fått köra det test i Indycar som han vann i och med tredjeplatsen i årets IndyLights.

Testet, som egentligen skulle genomförts tidigare men fick skjutas fram på grund av dåligt väder, kördes på anrika Indianapolis Motor Speedways road course. Vädret var bra och förhållandena goda, vilket gav Linus möjlighet att köra totalt 46 varv. Bilen som kördes var Andretti Autosports bil nr 29.

– Det har varit en helt otrolig dag; en av de bästa i mitt liv, säger en exalterad Linus Lundqvist. Jag har drömt om det här tillfället i flera år och det var allt jag någonsin hoppats på. Bilen är den överlägset mest brutala jag har kört – bromsarna, farten, greppet, allt är i en klass för sig. Det är ett fysiskt monster och jag ska erkänna att det känns i axlarna just nu!

Testerna som körs har ingen officiell tidtagning, men man kunde se att Linus snabbt kom upp i fart och höll god fart jämfört med sina Indy Lights-kollegor David Malukas och Kyle Kirkwood, som gjorde honom sällskap på banan.

Teamet meddelar också att arbetet inför 2022:s racingsäsong pågår för fullt och vi från Motorsportmagasinet kan också meddela att vi, i likhet med många andra svenska racingintresserade, ökat på inköpen från Julas varuhus för att tacka för stöttningen av Linus!

Text: Christer Hägglund
Foto: LinusLundqvistRacing.se

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna