19 C
Sundsvall
måndag, juli 8, 2024

Henrik Ryberg:”Ett nytt personbästa kommer jag att ro iland”

En person i serien Timeattacknu.se är Henrik Cammo Ryberg, han syns på banan med sin vassa BMW Z4 Coupe, kittad med GTR bodykit vilket gör att han tar plats och syns ute på banan.

Henrik kör i klassen PRO med sin BMW Z4 Coupe, han har haft bilen länge och har byggt den under tiden. Detta gör att Henrik känner bilen väldigt väl, och detta syns på resultaten såklart. 2020 så kom Henrik tyvärr inte till start, men detta år så är han med och finns just nu efter deltävling 1, på en andra plats i PRO klassen med 24 poäng.

Berätta lite om bilen du kör i Timeattacknu.se?
– Bilen är en BMW Z4 Coupe som jag flög över och köpte i England, strax utanför London, sen har jag byggt den själv. Karossen har ett äkta BMW GTR paket som dom tävlande med 2007. Efter att ha avverkat en RB26 och en M48.50 (Cayenne turbo V8) har jag nu landat i en N54B30 från BMW 1M/Z4, med en dubbelkopplingslåda. Min bil har varit med i utvecklingsarbetet med MaxxECU, för att utveckla styrning av lådan. Detta har pågått under 2 säsonger och nu är den raceready.

När ungefär du in på timeattack?
– Jag började 2014, när jag byggde min bil efter eget tycke, och den gick inte att klassa in i någon annan klass än Time Attack

Hur var känslan med bilen på förra deltävlingen?
– Efter flera års skruvande kändes bilen helt perfekt.

Hur är tankarna kring deltävlingen som nu kommer?
– Med förra tävlingen liggandes i bakhuvudet, så är känslan bra. Bilen funkar och jag kan fokusera på att köra bättre. Så ett nytt personbästa kommer jag att ro iland, rätt säker på det.

Har du gjort någon förändring på bilen, eller planerar du några större förändringar?
– Ja, detta året är allt arbete med dubbelkopplings lådan klart. Men efter detta projekt blir det nog inga större grejer. Det är “klart” nu.

Din målsättning denna säsong?
– Jag siktar på en pallplats i totalen denna säsong.

Favoritbana?
– Favoritbanan är utan tvekan Gotland Ring. Underbar bana med mycket höjdskillnader. Det ska bli kul att komma dit i år och köra den nya långa banan

Vi hoppas såklart att Henrik når sin målsättning och sätta nytt personbästa, kommer det redan till helgens tävling på Kinnekulle Ring? vi önskar han även lycka till under resten av säsongen. Tittar man på bilen så ser man att den är utvecklad för att ta snabba tider runt våra svenska banor.

Text: Henrik Andersson
Bild: timeattacknu.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna