19 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Inför SDS Pro 2022: Mathias Johansson

Efter strid på kniven ända in i det sista i SDC 2021 var det Mathias Johansson som lyckades ta hem segern. Hur ser han på säsongen 2022?

Hur ser det ut inför nästa säsong, finns det ekonomiskt utrymme att köra en säsong till?
-Jag har faktiskt inte kommit fram till hur jag ska göra nästa år, och det beror nog mest på att bilen står helt raceklar, vilket gör att jag kan köra tävling närsomhelst. Tanken är att landa lite och känna efter hur vi ska göra. Vi ska sätta oss ner och planera nu i jul/nyår och fundera på vad vi ska köra. Vi kommer köra bil men vad och hur mycket vet jag inte än.

Hur gör du för att hålla fokuset på körningen vid motgångar med tex motorstrul osv?
-Angående fokus vid haverier, så är det nått vi har fått träna på vi några tillfällen, och de är fruktansvärt svårt. Jag har vid tillfällen tappat det totalt då det strulat och verkligen kört dåligt. Mycket styrs också av den ekonomiska biten, har du utrymme för ett stort haveri så går det oftast bättre, men har man bränt fruktansvärt mycket pengar och mer än man egentligen klarar av så kommer det mest troligt visas i körningen än vem det är. Det jag själv brukar säga åt mig själv då det går tungt och inte känns värt att köra är att ”jag har själv valt detta och visa nu att det var värt pengarna” och framförallt så måste man se glädjen i det man gör och fokusera på det trots motgångar.

Vad är det roligaste med driftingen? Och varför?
-Det roligaste med driftingen är för mig inte någon specifik sak, alltid älskat känslan av att åka på tvären, alltid gjort det vintertid. Det som gör att driftingen fortfarande är intressant för mig är utvecklingen, av dels min egen körning, av bilen och av sporten. Jag har som mål varje år att bli bättre, men det har nog alla, samtidigt kommer nog dom flesta till en formtopp där det ofta stannar av. Jag tänker köra så länge vi går framåt eller att det blir för ekonomiskt påfrestande.

Text: Oscar Malmlund
Foto: Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna