17 C
Sundsvall
måndag, september 4, 2023

Anna Nordkvist första kvinnliga vice presidenten i FIA

När det senaste årsmötet för det internationella bilsportförbundet FIA hölls i Paris blev det en framgång för Sverige.

Detta när Svenska Bilsportförbundets generalsekreterare Anna Nordkvist utsågs till vice president med ansvar för Europa. Nordkvist är därmed den första kvinnan som någonsin utsetts till vice president.

Redan före det årsmötet stod det klart att president Jean Todt skulle ersättas efter tolv år. Valet stod mellan Mohammed Ben Sulayem från Förenade Arabemiraten och Graham Stoker från Storbritannien. När samtliga röster var räknade stod det klart att ny president för internationella bilsportförbundet blir Mohammed Ben Sulayem. Sulayem har en bakgrund som förare inom rally och har de senaste åren varit vice president med ansvar för sport.

I röstresultatet stod det även klart att Anna Nordkvist blir vice president med ansvar för Europa. Nordkvist kommer att dela posten med Manuel Aviñó, Spanien.

-Jag känner mig otroligt hedrad och stolt över att ha tilldelats uppdraget, säger Anna Nordkvist till SBF.se

Hon kommer fortsätta sin tjänst som generalsekreterare på Svensk Bilsport, men från 1 januari 2022 dela sin tid med det internationella uppdraget.

-De första riktiga mötena är planerade till efter helgerna då arbetet i den här rollen börjar på riktig och det ser jag fram emot. Att nu får vara med att driva utveckla både den svenska, men också den internationella bilsporten känns som en väldigt rolig och spännande utmaning, avslutar Anna Nordkvist till SBF.se.

Text: Christer Hägglund
Foto: SBF

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna