18 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Inför SDS Pro 2022: Mikael Johansson

I en serie kommer vi att ställa frågor till toppförarna i SDC 2021 för att höra hur tankarna går inför säsongen 2022. Först ut är runner up Mikael Johansson.

Du har gjort en grym säsong, hur gör du under vintern för att hålla ratt rosten borta och få sätestid?
-Ja, det blev ju en kanon säsong! Jag har alltid haft vinter/isbil, det är ju en väldigt bra träning att köra på isen. Tyvärr är det ju inte så ofta de finns så mycket isar här men.. sen har jag ju min datarigg jag försöker få tid att sitta i. Men blir alldeles för lite timmar i den med tyvärr.

Vad har du svårast med inom driftingen och hur gör du för att jobba på det?
-Det jag har svårast med, är ju att jag ofta överladdar, men har verkligen blivit bättre på det i år. Nerverna är ju också ett spöke som är jobbigt.. men vi försöker jobba på det med! Och nu börjar det kännas väldigt bra det med.

Du var väldigt nära guldet i årets SDC, kommer du försöka göra något annorlunda kommande säsong för att försöka ta hem det?
-Ja, det va väldigt nära.. tyvärr så va Sundsvall ingen bra tävling för mig. Hade för mycket vilja den gången. Alldeles för aggressiv.. men men man är bara en människa och människor gör misstag så är det bara. Måste bli bättre på att tagga ner litegrann.. inte alltid ge 110% utan backa av lite.. så lätt att göra misstag när man kör över gränsen eller vad man ska säga. Så de är något vi måste jobba med! Så tror jag det kommer blir grymt

Vad ser du mest fram emot inför kommande säsong? Är du redo?
-Oj, jag vet faktiskt inte. Då vi inte vet helt 100 vad vi tänker satsa på. Vi hade ju tänkt DMEC.. men det händer för mycket runt teamet i början på nästa år så.. vi vill inte göra en riktigt satsning där om vi inte vet att vi kan vara med och köra alla tävlingar. Så vi är lite kluvna vad vi ska köra nästa år faktiskt.. men så bra så SM var i år kan man ju inte säga annat än att man är sugen på att köra ett år till! Det va ju sjukt bra körning plus väldigt bra uppstyrd serie med media och allt! Bästa tävlingsserien i svensk drifting genom tiderna skulle jag vilja säga. Så det är ju väldigt lockande att försöka köra där igen.

Hur tror du att du hade ställt dig i tex DMEC?
-Oj! Det vet jag faktiskt inte.. men förhoppningsvis är man inte allt för långt efter körmässigt i alla fall. Men en vacker dag får vi ju reda på det.

Text: Oscar Malmlund
Foto: Dennis Flink

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna