14 C
Sundsvall
torsdag, juli 4, 2024

Inför SM finalen på SAAB Arena

Nu börjar säsongen verkligen dra ihop sig. Vi sitter här fredag morgon på området. Banan, alltså den stora mängden betongblock är på plats. Det ser mycket lovande ut. De flesta teamen har kommit till depåerna. Och vädret, det visar sig från sin allra bästa sida.

I går hölls en bankett för teamen som en uppladdning inför helgen. Det var väldigt kul att få se förarna i en annan miljö än på en rökig bana.

Arrangören hade valt ut några personer som skulle få bli lite extra uppmärksammade under kvällen. Personer som ibland jobbar lite i skymundan under tävlingarna men är ack så viktiga för att denna serie ska bli så bra som möjligt. Även en del förare uppmärksammades för hur de presterat på olika sätt på och vid sidan av banan.

Årets mekaniker, Andreas Andy Gustavsson

Andreas Andy Gustavsson blev utnämnd till årets mekaniker. Han är med i Mikeal Johanssons team, men ses ofta hjälpa till där det behövs. På frågan från Max om vad som gått åt extra mycket under säsongen så var svaret buntband. Micke har enligt Andy en förkärlek till att vara nära murarna. Något som kommer vara en förutsättning för att lyckas nu på finalen, så fler buntband lär gå åt.

Årets commitment gick till Tony Averstedt, som tyvärr gjorde än av de hårdare krascherna under andra deltävlingen på Sundsvall Raceway. Dock så såg vi honom med bilen på en träningsdag på Mantorp Park några veckor senare, med en riktad och iordninggjord bil. En kämparanda som verkligen genomsyrar driftingen. Man ger helt enkelt inte upp i första taget.

Samuel Kolsmyr, årets ambassadör.

Årets ambassadör gick till en förvånad Samuel Kolsmyr. Mannen bakom kameran som skapat oräkneliga videoproduktioner av mycket hög kvalitét för serien. Detta för att verkligen göra ett statement inom den sociala världen på internet och ge spridning åt driftingen.

Största reaktionerna under kvällen, det blev det när personalen på O’Learys råkade klicka bort de fräna driftingsekvenserna på storbildsskärmen till den pågående fotbollsmatchen. Det blev en del burop, men av att döma av reaktioner från de andra besökarna på sports baren så gick det nog bra för Sverige.

Max Lundgren passade på att prata om nuläget för Gatebil Swedish Drift Series. Många var lovorden till teamen som verkligen skapat en väldigt bra serie med hög nivå på många plan.

Saab Arean, lugnet före stormen.

Nu laddar vi för träningar och kval framför Saab Arena.

Text: Mattias Laago
Bild: Mattias Laago

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna