-1 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Information om drifting-SM/RM 2023

Driftingutskottet har släppt information om kommande års SM och RM, där man utlovar bra tävlingsförhållanden på etablerade banor.

Det är driftingutskottet själva som kommer att hantera SM och RM i drifting kommande säsong. Just nu pågår arbetet med att etablera samarbeten med arrangörsklubbar, som är intresserade av att stå som värdar för deltävlingar. För kommande säsong kommer tonvikten att ligga på etablerade racingbanor.

– Vi inser att cityarrangemang är bra och något vi framåt kommer arbeta med, men för 2023 ligger fokus på utslagsgivande tävlingar på befintliga anläggningar, säger Lars Schödén-Englund, ordförande i driftingutskottet.

Vidare kommer man att jobba på att ge svenska driftare möjlighet att gå vidare ut i Europa, efter att man genomfört framgångsrika säsonger på hemmaplan.

– Nu tar vi över serien i Svensk Bilsports regi. Vi har tagit viktiga kontakter med arrangörsklubbar och internationella grupperingar för att säkra bra tävlingar och utvecklingsvägar för våra hårt satsande aktiva. Utöver fina arrangemang med hjälp av duktiga föreningar har vi siktet inställt på att säkra upp ett antal starter i både DMEC-, NEZ- och FIA Motorsport Games-arrangemang (internationella tävlingar) under 2023 för våra SM/RM-förare, säger utskottsordförande Lars Schödén-Englund.

Dessutom arbetar driftingutskottet med att ta fram utbildningar för driftingfunktionärer och exempelvis, bedömare.

Drifting-SM kommer att tv-sändas på Svensk Bilsports nya mediaplattform SvenskBilsportTV.se. – Vi har lagt stor energi på att få till ett brett utbud på vår plattform under 2022 och responsen från tittarna har varit över förväntan, säger sportgrenskoordinator Magnus Krokström.

– Det ger oss medel att fortsätta satsa in i 2023. Vi vill lyfta SvenskBilsportTV och göra det till den självklara mötesplatsen för alla oss som älskar bilsport och Drifting är en viktig del i det.

Enligt en källa planeras det för fyra deltävlingar för SM-klassen och tre för RM-klassen, samtliga på etablerade stora banor. Sedan kommer en gemensam final som planeras genomföras i stadsmiljö.

Text: Christer Hägglund
Källa: Svenska Bilsportförbundet
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna