11 C
Sundsvall
tisdag, juli 9, 2024

Ingen bra dag för Norden i FD-premiären

Det blev ingen bra premiärhelg för våra nordiska förare när Formula Drift hade premiär på Road Atlanta.

Som vi berättade om igår fick de två norska förarna Fredric Aasbø och Simen Olsen oturligt nog möta varandra redan i topp 32. Simen Olsen gjorde en rätt ok chase, hade lite svårt att hänga med sin landsman i Fredrics lead. Inte så konstigt då Fredric är både rutinerad och sitter på en av fältets mest välbyggda bilar, i ett stall som har full koll på injustering för just den här banan. Simens leadåk var också helt ok, han drev ut lite från innerclipen i hårnålen där förarna vänder runt, men annars rätt bra. Det var dock ingen match för Fredric att hänga på och ligga tätt och segern därmed till honom.

Jag tycker att Simen Olsen ska vara nöjd med sin premiär med att ha kvalat in och gjort en bra battle i topp 32. Vi ska komma ihåg att Road Atlanta har varit med på kalendern sedan starten 2004, med undantag för 2020, så många av förarna har ruskigt med rutin här.

För nämnde Aasbø tog dagen faktiskt slut redan i topp 16, vilket såklart var en besvikelse för en man som har solklara ambitioner att ta hem ett andra mästerskap. Det var i en battle mot Jeff Jones som Fredric förlorade och åkte ut. Ett konstigt domslut enligt många och för det något otränade ögat var det inget direkt som såg avgörande ut, men så blev det och vi blev utan nordisk förare framåt i tävlingen.

Väl framme i finalen så stod kvalettan Matt Field mot teamkamraten i Falken Tires-teamet Aurimas Odi Bakchis. En tight kamp som resulterade i en One More Time, som Odi tog hem och är därmed Formula Drift-året 2021:s förste vinnare. På tredje plats fjolårsmästaren Vaughn Gittin Jr och Jeff Jones på fjärde. Adam LZ, som hade ett klart tveksamt kval, ryckte upp sig och kom på åttonde plats och Fredric Aasbø på nionde, tack vare sin bra kvalplacering.

 1. Odi Bakchis
 2. Matt Field
 3. Vaughn Gittin Jr
 4. Jeff Jones
 5. Yves Meyer
 6. Justin Pawlak
 7. Dean Kearney
 8. Adam LZ
 9. Fredric Aasbø
 10. Ryan Tuerck
 11. Branden Sorensen
 12. Jhonnattan Castro
 13. Travis Reeder
 14. Chelsea DeNofa
 15. Dylan Hughes
 16. Kazuya Taguchi

Text: Christer Hägglund
Foto: Larry Chen – Formula Drift

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna