14 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Ingen Kalle Rovanperä i DMEC Tyskland.

Det blir tyvärr inget deltagande i Drift Masters European Championship i Tyskland 17-19e Augusti för Kalle Rovanperä. Kalle som hade en ganska otrevlig krasch på den 8e sträckan av Finska VM-rallyt väljer istället att vila inför kommande VM-rally.

Rovanperä tappade kontrollen över bilen i hög fart när den hårt slog i en sten vid sidan av vägen och landade på taket. Både Rovanperä och kartläsaren Jonne Halttunen klarade själva av att ta sig ur bilen

Rovanperä skriver på sin sida: “Inte så bra nyheter! Tyvärr måste jag hoppa över Drift Masters Grand Prix omgång 5 i Tyskland. Jag skadade revbenen och ryggen lite i Rally Finland-kraschen och nu för att återhämta mig helt inför nästa rally bestämde jag mig för att vi måste hoppa över nästa tävling. Jag försökte köra bil för några dagar sedan, men det gjorde lite för ont.  Vi kommer tillbaka till drifting vid den sista #DMEC-omgången i Polen, vilket kommer att bli galet! Vi ses där”

Vi hoppas självklart på att både Kalle och Jonne återhämtar sig snabbt så vi får se dom både på banan och ute i rallyskogen.

Text: Robban Strandberg
Bild: Dennis Flink

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna