14 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Tom Blomqvist klar för Indycar 2024.

Meyer Shank Racing skrev under fredagen kontrakt med den svensk/engelsk/nya zeeländska racinngföraren Tom Blomqvist. Tom har sedan tidigare vunnit IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022, Rolex 24h Daytona 2022 & 2023 med MSR så det är ingen större nyhet för teamet vad Tom är kapabel att prestera. Tyvärr så fick han aldrig riktigt bevisa för resten av världen vad han är kapabel till i en indycar när han i torontoloppet tyvärr bara kom ett par hundra meter och drogs med i en crash som tyvärr satte bilen ur spel för resten av loppet. 

Tom ersätter den 4 faldiga indy 500 mästaren Hélio Castroneves som enbart kommer att köra indy 500 för MSR i sitt försök i att plocka en 5e indy500-titel, Hélio kommer att fortsätta hos MSR som minoritetsägare och vi kan förmoda att han likt andra “pensionerade” storheter som Tony Kanaan och Dario Franchitto, även får en roll som rådgivare åt teamet. 

Text: Robban Strandberg
Bild: Penske Entertainment: Joe Skibinski

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna