19 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Isak Sjökvist jagar bronsmedalj i Tyskland

Nürburgring är platsen där årets VM i rallycross ska avgöras. Sista helgen i november har Isak Sjökvist chansen, att köra hem en bronsmedalj i rallycrossens RX2e-serie.

Isak Sjökvist är fostrad i kartingen, där karriären tog honom hela vägen till topp tio i världen med karting i KZ-klassen. Efter dryga åtta år växlade Sjökvist sedan kart mot bil. Valet föll på rallycross där han under säsongen bland annat fokuserat på enhetsklassen i VM, RX2e. En klass där bilarna drivs av el. En satsning som tycks passat Sjökvist väl.

Sista helgen i november har han chansen att köra hem en bronsmedalj i mästerskapet.

– Det känns bra. Jag känner mig lugn inför finalen, ingen stress utan mera glädje. Det ska bli riktigt kul, säger Isak Sjöqvist.

Sjöqvist kommer som alla andra förare som reser till Tyskland mötas av en ny bana för VM-serien i rallycross.

– Vad jag sett så ser det ut att bli en lång bana med rallycross mått och en bana där jag tror det kan hända en hel del saker på. Jag tror också att det kommer bli en bana som inbjuder till mycket taktisk körning, så det ska bli spännande, säger Isak Sjöqvist.

Belgaren Guillaume De Ridder leder mästerskapet före Jesse Kallio. Isak Sjöqvist är femma inför den sista tävlingen på 56 poäng, tre poäng bakom spanjoren Pablo Suarez och Patrick O`Donovan från Storbritannien, som båda har 59 poäng. Senaste deltävlingen i Belgien var Sjöqvist före båda sina närmaste konkurrenter i mästerskapet. Målet är självklart att vara det igen.

– Det är ett brons vi kör om och jag känner mig riktigt taggad för uppgiften. Jag tycker att den här säsongen gått över förväntan och jag blickar redan mot den kommande. Exakt vad det blir är inte klart, men fokus ligger på mer rallycross, avslutar Isak Sjöqvist.

Vi hoppas såklart att Isak får till heaten och tar hem bronset. Lycka till!

Text: Henrik Andersson/pressrelease
Bild: sbf.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna