9 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

It is time for Riga, baby

Nu är det dags för fjärde deltävlingen i DMEC. Denna gång på legendariska Bikernieki Trase strax utanför Riga. Vid sidan av mig kommer Ann-Sofie och Dennis representera MotorsportMagasinet på denna deltävling.

läktare

Banlayouten är som tidigare år. Full mutter framför de stora läktarna och en avslutande hästskoformad kurva på slutet. Detta är ett beprövat och mycket välfungerande koncept.

Tävlingen inleds på fredagen med fria träningar och öppen depå så att fansen ska komma förarna nära. Kval på lördag och battles på söndag. Lördagen och söndagens tävlingsmoment går att följa på DMECs sociala plattformar samt Red Bull TV.

shanahan, dmec

Säsongen hittills har kantats av ganska varierande personer på pallen. Ingen förare har varit total dominant, dock är det många stabila toppförare som slåss placeringarna på pallen. Leder mästerskapet det gör Conor Shanahan på 210 poäng, följd av Lauri Heinonen på 198 poäng. På tredjeplats hittar vi storebror Shanahan Jack på 194. Mästerskapet är verkligen en öppen historia.

tandem

Våra svenska förare är även de taggade. Bytte några ord med Felix Lindvall på båten hit och han var spänd inför tävlingen. Den nya bilen ska få bekänna färg denna deltävling. Mikeal Johansson står över denna deltävling, men vi ser Pontus Hartman, Joakim Andersson och Christian Erlandsson på startlinjen.

Frågan är om vi får se Piotr Wieceks nya Supra på banan. Polacken återfinns på en sjätteplats i tabellen efter en lite svajig inledning på säsongen.

Vi från MotorsportMagasinet hoppas på en helg med uppehåll och tajta battles. Vi ska se till att ni läsare hålls uppdaterade om vad som pågår på och vid sidan av banan.

Text: Mattias Laago
Foto: Mattias Laago, arkivbilder 2022

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna