3 C
Sundsvall
måndag, april 8, 2024

Joakim Andersson inför DMEC

Under påskhelgen passade vi på att prata med ett av wild cardsen i Påsksladden, deltävling 1 i Gatebil Scandinavian Drift Series, Joakim Andersson. Han var på plats för att få sätestid, känna på bilen och hitta tempo inför Drift Masters premiären på Mondello Park, Irland i början av maj.

”Det känns mycket bra att vara på Elmia. Säsongen drar ju igång här enligt tradition och stämningen är på topp”, inleder Joakim.

Joakmin Andersson Påsksladden

Påsksladden har en av de största publiksiffrorna inom svensk drifting och är en viktig hörnsten för teamen. Att kunna exponera sig och sina sponsorer här är oerhört viktigt. Detta var något som Joakim och teamet verkligen gjorde under helgen.

”Målet är egentligen inte att vinna, men det kommer väl bli det i slutändan”, säger Joakim med en snett och lite finurligt leende. Man förstår att förarna blir extra taggade inför en sådan helg.

Joakmin Andersson Påsksladden

”Känslan inför den kommande Drift Masters säsongen är oerhört mycket bättre än vad den var 2022”, säger Joakim. Inför premiären på Mondello park så har teamet gått igenom bilen under vintern och det tycks ha gjort nytta.

Joakims finska motortuner har haft åsikter om grenröret i bilen som användes under förra säsongen, så pass att de nästan blivit osams. Detta är nu korrigerat och mer effekt har hittats i mercamotorn. Även stämningen har blivit bättre mellan de båda parterna efter en halv vinter av grenrörsbyggande.

Även livet går mycket bättre, motivationen finns där och även engagemanget, vilket leder till ett taggat och suget team.

Joakmin Andersson Påsksladden

På frågan om vilken deltävling inom Drift Masters Joakim ser fram emot mest är svaret:

”Polen, helt klart. Lyckas arrangörerna få in femtiotusen besökare på arenan i Warszawa så kommer det bli galet”. Han kan knappt föreställa sig stämningen som kommer bli. ”Lodz var fränt men detta är en helt annan liga”, avslutar Joakim med.

Vi ser fram emot att se Joakim och de andra svenska förarna på Mondello Park den 6-7 maj.

Text: Mattias Laago
Foto: Mattias Laago, Dennis Flink

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna