-3 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Dags för premiär i DMEC!

Äntligen är det dags för premiär i Drift Masters European Championship! Resan till Irland har för många redan startat.

Påsksladden
Foto: Dennis Flink

Mondello Park, Irlands nationalarena för drifting, står som värd för premiären i årets serie. Sverige har fem deltagare i årets serie; regerande svenske mästaren Mikael Johansson, Christian Erlandsson, Pontus Hartman, Jocke Andersson och Felix Lindvall.

Joakmin Andersson Påsksladden
Christian Erlandsson Foto: Dennis Flink

Tillsammans med dessa kommer europeiska storstjärnor som James Deane, Piotr Wiecek, Jack och Conor Shanahan och Pawel Korpulinski att kämpa om segern i denna årets första deltävling. En rolig krydda i årets serie är också att den gamle japanske stjärnföraren Naoki Nakamura ska delta. Det ska bli riktigt roligt att se hur denne legendar står sig mot en ny generation europeiska förare.

Banlayouten är släppt och ser ut att bjuda på en utmaning. Det är fem ytterzoner och två innerclips. Den första delen av banan är ganska rak, så där förväntas hastigheten bli ganska hög och det gäller att ha en bil som accelererar bra. Vidare lär ytterzonerna 4 och 6, som är långa, troligen bli utslagsgivande om man inte kommer rätt och lyckas träffa hela zonen.

Felix Lindvall Foto: Lindvall Drifting

Liksom de senaste säsongerna så kommer tävlingen att sändas live på RedBull TV, och vi hoppas att produktionen når lika hög kvalitet som den gjort tidigare.

Pontus Hartman. Foto: Dennis Flink
Mikael Johansson Foto: M Johansson Drifting

Vi önskar di svenske lycka till och hoppas på en underhållande tävling!

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink, Lindvall Drifting, M Johansson Drifting

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna