14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Jocke Andersson vinnare i Baltic Drift Grand Final!

Det blev en stor framgång för Jocke Andersson i Baltic Drift Grand Final i Riga. Efter att ha varit kvaletta tog han sig hela vägen fram till final där det också blev en seger!

Som vi rapporterade om tidigare lyckades Andersson alltså ta platsen som kvaletta, trots namnkunnigt motstånd i form av flera förare med rutin från Drift Masters European Championship.

Väl framme i tävlingens avgörande fick meriterade Benidictas Cirba se sig slagen i semifinalen av Jocke Andersson. För Cirba blev det istället en battle om tredjeplatsen i en HGK E92 som bar tydliga battle scars efter en sammanstötning med Andrius Variliauskas tidigare i tävlingen. I battlen om tredje fick han möta den likaså välmeriterade Ivo Cirulis. Cirba tog hem battlen och fick alltså kliva upp på podiets tredje steg.

Arkivbild

I finalen fick Jocke möta Donatas Macpreiksas. Efter ett mycket bra leadåk i finalen hade Jocke ett riktigt klart övertag, då Donatas i chase missade den långa ytterzonen vid muren genom att gå på helt fel linje. I sitt chaseåk hade Jocke hygglig proximity i första delen av banan. Vid den första överläggningen kändes det som att Donatas drog ifrån, men Jocke kom ikapp snabbt och hade mycket fin proximity genom resten av banan och låg och gnuggade däck vid banans slut.

Arkivbild

Riktigt roligt för Jocke Andersson att få avsluta säsongen med en stor seger och vi kommer såklart att följa upp detta med honom inom kort.

Text: Christer Hägglund
Foto: Dennis Flink, Göran Röjhagen

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna