11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Johan Andersson vann Linköping Driftbattle, Mathias Johansson årets mästare.

Under dagen/kvällen så körde vi den rafflande finalen i Swedish Drift Championship, det var nu som det skulle avgöras. Vem vinner tävlingen och framförallt vem tog hem mästerskapet.

Dagen som drog igång rätt sent för att vara drifting, en sport som oftast köres under dagtid. Drog igång sin träning inför kvällens drabbning klockan 13, direkt så ser vi att alla förare menar allvar och kommer inte vika sig en millimeter.

Vädret kunde inte heller vara bättre, det var varmt och behagligt med lite lätt bris som såg till att städa undan röken rätt snabbt. Men nu var vi inte där för vädrets vara eller icke vara.

Kvällen kom och direkt så kändes det i luften att värmen försvann lika fort, men de battles som vi fick se under kvällen höll oss ändå på tårna och kylan gjorde sig bara påmind efter tävlingen (som referens så sitter skribenten och skriver denna artikel i bilen med full värme på).

Nog om det, hur gick tävlingen då? Linköpingssonen Johan Andersson visade hemmapubliken att takterna sitter i fortfarande, och efter en tuff stege där varje battle var hård. Så fick han äntligen kliva upp på pallen och ta emot första pris i Linköping Drift Battle, tvåa kom en hårt satsande Joakim Andersson som tyvärr fick något fel med bilen som gjorde att bilen slog av motorn. Trea kom Mikael Johansson som efter en jämn battle med fyran Mathias Johansson tog hand om tredje plats.

Stort Grattis till Johan Andersson för vinsten, den var han väl värd. Och vilka fighter vi har sett under kvällen, ni som har missat all action bör snarast gå in och kolla på den livesändning som gjordes.

Kvällens tävling var ju samtidigt SM finalen, innan tävlingen så ledde Mathias Johanssson med 11 poäng före både Mikael Johansson och Andreas Staberg. Efter fredagens kvalomgång så minskade Mikael Johansson poängen till 7 poängs skillnad efter sin kvalvinst.

Så inför stegen var det endast 7 poäng som skiljde ettan Mathias Johansson och tvåan Mikael Johansson. Bägge herrarna tog sig vidare genom alla sina battles och stod till sist på starten, för att avgöra vem som kom trea eller fyra i tävlingen. Men redan när de kom dit så hade faktiskt mästerskapet blivit avgjort.

Med två poängs marginal så vinner Mathias Johansson årets Gatebil Drift Championship, ett mästerskap som gick hela vägen ner till topp 4 innan den avgjordes. Så stort grattis Mathias Johansson!

Tvåa blev Mikael Johansson som kämpade in i det sista för att knipa guldet. Trea kom Andreas Staberg, även han körde hårt och kämpade bra under hela dagen.

Så topp 5 i tabellen blev då till slut:
1. Mathias Johansson
2. Mikael Johansson
3. Andreas Staberg
4. Kevin Brunberg
5. Andreas Lilja

Så då är SM serien över för denna säsong, nu kommer förarna att plocka ner sina bilar och börja forma nästa års satsning. Det är en serie vi tror kommer bli ännu bättre än årets.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Dennis Flink och Göran Röjhagen

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna