12 C
Sundsvall
tisdag, juni 18, 2024

Johan Kristoffersson, fyrfaldig världsmästare.

Det var två väldigt tighta deltävlingar under helgens final i Rallycross VM. Men när allt hade stannat och poängen räknats både en och två gånger, så stod det klart att Johan Kristoffersson tar hem titeln.

Att Johan Kristoffersson är snabb och slug, när det kommer till rallycross. Ja det har han bevisat flera gånger. Inför helgens finaltävling så var det bäddat för vassa strider mellan Johan och Timmy Hansen. Men till slut så var det alltså Johan som vann mästerskapet. Både Timmy och Johan slutade på samma poäng, men särskiljningen på antalet vinster gjorde att Johan Kristoffersson blev utnämd till mästaren, för fjärde gången.

Men det var inte utan drama, det hände en hel del under helgen som Johan berättar för Red Bull tv.

– Helt otroligt, jag är mållös. Vilken final, säger Johan Kristoffersson efter finalracet.

Dramat började redan under lördagens tävling. Timmy Hansen hade greppet om VM-guldet med 17 poängs försprång till Johan Kristoffersson inför de två sista deltävlingarna.

Men Timmy Hansen blev diskad i lördagens final – och helt plötsligt var Kristoffersson bara fyra poäng bakom Hansen i totalställningen inför söndagens och säsongens sista tävling.

Och mer drama skulle det bli, då Johan Kristoffersson vann två av kvalen och sin semifinal. Samtidigt blev det nya bestraffningar för Timmy Hansen efter en incident med finske Niclas Grönholm i sin semifinal.

Hansen petades ned till andra startled i finalen och i VM-tabellen skiljde det nu bara en poäng inför finalheatet.

Ett stenhårt race drog iväg där lilllebror Kevin Hansen, försökte hjälpa storebror till guldet, och han höll Kristoffersson bakom sig. Men Timmy kom aldrig förbi Johan – och där började nästa drama.

Johan Kristofferssson och Timmy Hansen stod på samma totalpoäng efter målgång, 217, och därmed fick antal segrar i VM-serien under säsongen avgöra. Den duellen vann Johan Kristoffersson, som nu är världsmästare för fjärde gången.

Timmy Hansen fick nu nöja sig med silver och Niclas Grönholm spräckte den svenska trippeln och tog bronset. Kevin Hansen tog fjärde plats.

– Det här kommer ta lång tid innan det har sjunkit in. Jag kommer till Tyskland och är 17 poäng bakom, och så vinner jag. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är mållös, och det är inte ofta jag är det, säger Johan Kristoffersson till redbull-tv.

Text: Henrik Andersson
Bild: Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna